Obrenovac, 24.02.2019

NEĆE NAM BITI DOBRO


Izvor: blic.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 25.01.2018.
Do kraja januara temperatura će svakim danom postepeno biti sve veća

Foto:Profimedia
Nema naznaka da će padati sneg, ali ono što može da liči na zimu jesu jutarnji mrazevi, zbog kojih će u nekim gradovima temperatura ići i do minus devet stepeni Celzijusa.

Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) kaže da bi do kraja januara trebalo da bude suvo.

- Od danas će biti i više sunca, a temperatura će se kretati od pet do 10 stepeni. Tako će biti do kraja januara, a jedino što možemo očekivati, jeste pojava jutarnjih mrazeva. To će biti primetno pogotovu u naredna tri dana, gde će na jugu i jugoistoku biti od minus devet do minus pet stepeni, dok se prognozira da će jutarnje temperature u Vojvodini i Beogradu ići od minus pet do nula stepeni - kaže Sovilj.

Za pojavu mraza i temperatura u minusu u najvećoj meri krivo je vedro nebo, objašnjava meteorolog, jer kada nema oblaka brže dolazi do hlađenja površinskog sloja zemlje. Očekuje se i pojava magle.

Prema dugoročnoj prognozi, postoji mogućnost da bi već od 31. januara, a možda i 1 . februara opet moglo da nas očekuje naoblačenje sa susnežicom i snegom.

Sneg, koji će tada padati, mogao bi da se zadrži koji dan na ulicama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE