Obrenovac, 22.02.2020

U 2019. IMAMO 12 NERADNIH DANA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.01.2019.
Dva su već iskorišćena, a evo kako je odmaranje raspoređeno...

Foto:Pixabay
Građani Srbije će tokom 2019. godine imati 12 prazničnih neradnih dana, od kojih će devet pasti na radni dan, a tri za vikend.

Prve neradne dane smo već iskoristili i obeležili dolazak Nove godine. I treći neradni dan iskoristićemo u januaru, jer ćemo već Božić, 7. januar, provesti neradno.

Prvi naredni praznik očekuje nas sredinom februara, kada za Sretenje praznujemo dva dana, ali jedan pada u subotu.

Mart je mesec bez ijednog praznika koji se obeležava neradno, a krajem aprila dolazi nam jedan od najvećih verskih praznika - Vaskrs koji se obeležava od Velikog petka do drugog dana Uskrsa koji pada u ponedeljak.

Između Vaskrsa i Praznika rada, 1. maja, imamo samo jedan radni dan, 30. april, iza kog slede još dva neradna 1. i 2. maj. Upravo na prelazu ova dva meseca i spajanjem ova dva praznika se krije najveća šansa za najduži odmor u 2019. godini uz uzimanje najmanje slobodnih dana.

Jer, uz uzimanje samo dva slobodna dana, 30. aprila i 3. maja, uz vikende, možemo da dobijemo 10 spojenih neradnih dana. Vredi isplanirati unapred.

U ovom renutku iskoristili smo 11 od 12 prazničnih dana, što znači da je ispred nas 8 meseci tokom kojih ćemo imati samo još jedan praznik. U pitanju je Dan primirja u Prvom svetskom ratu i, ako ništa drugo, pada na radni dan, a ne za vikend.

Najviše neradnih prazničnih dana, ukupno 18, imaju žitelji Indije i Kolumije. Ali, kada je u pitanju region, po broju neradnih dana prednjače građani Crne Gore, koji su umali 15 neradnih dana.

Inače, jedno istraživanje od pre nekoliko godina pokazalo je da jedan neradni dan privatni sektor košta oko 17 miliona evra, što znači da 13 dana nerada košta 221 milion evra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE