Obrenovac, 19.09.2019

NEDELJA TESTIRANJA NA HIV


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 19.11.2017.
Proverite besplatno i to u tramvaju!

Foto:Marina Lopičić,Dragana Udovičić
Tramvaj čiji putnici će moći besplatno da se testiraju na HIV i hepatitise i dobiju savete voziće Beogradom od 20. do 24. novembra svaki dan od 17 do 22 sata.

Akcija testiranja i savetovališta na gradskim šinama biće organizovana u sklopu Evropske nedelje testiranja na HIV, a u celoj Srbiji biće održane brojne manifestacijama pod sloganom "Testiraj se na HIV jer je važno da znaš".

Prema procenama stručnjaka Instituta za javno zdravlje Srbije, svaka treća osoba koja živi sa HIV-om (preko 1.000 ljudi) ne zna da je inficirana, a kod više od polovine HIV infekcija se otkriva u kasnom stadijumu, kada je rizik od oboljevanja i umiranja od AIDS-a značajno veći.

Stoga se u okviru obeležavanja Evropske nedelje testiranja na HIV u Srbiji sprovode akcije besplatnog, dobrovoljnog i poverljivog savetovanja i testiranja i van zdravstvenih ustanova, kao i različite promotivne aktivnosti.

Vidno obeleženi tramvaj, kao pokretno savetovalište za HIV, saobraćaće u Beogradu na liniji 2, a stajaće samo na pet stanica na kojima će promoteri informisati gradjane o mogućnosti testiranja, a u tramvaj će ulaziti samo oni koji žele da se testiraju. ezultati testa će biti dostupni posle 20 minuta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE