Obrenovac, 13.12.2018

Posavci nagra─Ĺeni internet kutkom


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.12.2017.
Testove je radilo 150 osnovnih ┼íkola iz ─Źitave Srbije, a Posavci su se najbolje pokazali i ostvarili najve─çi broj poena

Foto:Printscreen


´╗┐

Fondacija „Tijana Juri─ç“ osmislila je projekat pod nazivom „Gledaj webinar – budi bezbedan“, koji za cilj ima da najmla─Ĺe upozori na sve opasnosti koje vrebaju na internetu. Tako su osnovci imali prilike da slušaju onlajn predavanja, posle kojih su radili testove. Pre realizacije projekta, jasno im je stavljeno do znanja da ─çe škola sa najviše poena dobiti nagradu u vidu internet kutka. Kako su se u─Źenici Osnovne škole „Posavski partizani“ ostvarili najbolji rezultat, jedan takav kutak je i obogatio njihov školski hol.

„Ovo smo smatrali i smatramo još uvek da je nešto što ─çemo raditi i u budu─çnosti. Uz pomo─ç interneta, upozoravamo na samu štetnost interneta, a sa druge strane da prilazimo deci i putem lajv strima govorimo im šta su trenutno najaktuelnije opasnosti samog društva i svega što nose internet i nova tehnologija“, rekao je Igor Juri─ç, osniva─Ź Fondacije „Tijana Juri─ç“.

Na predavanjima su se nizale razli─Źite teme, a koliko su one bile efektne i adekvatno predstavljene deci, govori i podatak da su mnogi od njih redukovali svoje aktinosti na društvenim mre┼żama.

„O vršnja─Źkom nasilju, o trgovini ljudima, bilo je i webinara posve─çenih i deci i roditeljima, nastavnicima. Svako je mogao onlajn, odre─Ĺenog dana i u odre─Ĺeno vreme, da u─Źestvuje u webinaru. Ja sam gledala lica dece. Oni su ─çutali, a ona su krenuli da ispoljavaju svoje emocije na razne na─Źine. Tu je bio bes, tu je bila ljutnja, tu je bio strah. Neka deca su posle toga isklju─Źila svoje fejsbuk profile“, ka┼że Milina Milovanovi─ç, v.d. direktora OŠ „Posavski partizani“.

U realizaciji projekta aktivno je u─Źestvovala i kompanija „Telenor“.

„Mi, kao kompanija koja obezbe─Ĺuje internet svim našim korisnicima, snosimo odgovornost da se taj internet koristi na bezbedan na─Źin. Nama su u fokusu, naravno, najmla─Ĺi, odnosno deca. To je zajedni─Źki cilj sa Fondacijom „Tijana Juri─ç““, istakla je Milica Begeniši─ç, menad┼żerka „Telenor fondacije“.

Predavanjima su pristupali i u─Źenici prve i druge godine srednjih škola, ─Źime je broj u─Źesnika dostigao cifru od oko 10 000.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE