Obrenovac, 04.06.2020

NO─ć ISTRA┼ŻIVA─îA


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 09.09.2017.
Eksperimenti koji mladima pribli┼żavaju nauku na 10 lokacija u Beogradu

Foto:P. Dimitrijevi─ç / RAS Srbija


´╗┐

No─ç istra┼żiva─Źa bi─çe odr┼żana u petak 29. septembra u Beogradu, istovremeno kada i u više 250 gradova Evrope, na nekoliko lokacija gradu. Cilj manifestacije je da, pre svega mladima, pribli┼żi posao istra┼żiva─Źa i nau─Źnika, kroz zabavu, a svi sadr┼żaji su besplatni.

U Beogradu se 12. No─ç istra┼żiva─Źa odr┼żava pod sloganom "Znanje na prvi ogled", a traja─çe od 17 do 22 sata. Manifestacija ─çe bi─çe odr┼żana osmi put u još 11 gradova u Srbiji. Posetioce o─Źekuje veliki broj eksperimenata, nau─Źno-popularnih predavanja, aktivnosti za decu, poseta istra┼żiva─Źkim laboratorijama, nau─Źnih kvizova, igara, takmi─Źenja sa istra┼żiva─Źima.

- Svake godine prikazujemo i pribli┼żavamo druge nauke i istra┼żiva─Źe da bismo pokazali raznovrsnost, ali i me─Ĺusobnu povezanost razli─Źitih nauka u Srbiji. U vreme kada smo okru┼żeni savremenim tehnologijama i kada nam je svaka informacija dostupna za nekoliko klikova, veoma je teško zainteresovati mlade, a još te┼że ih zadr┼żati nau─Źnim igrarijama - rekla je dr Tanja Adna─Ĺevi─ç, nau─Źna saradnica Instituta za biološka istra┼żivanja "Siniša Stankovi─ç" i koordinatorka No─çi istra┼żiva─Źa.

Ona je kao primer navela da ve─çina stanovnika planete koristi internet i mobilne telefone, a ne zna na kojim principima oni rade, a da upravo ovakve manifestacije slu┼że da ljudima probude istra┼żiva─Źki duh.

- Ne moraju da postanu istra┼żiva─Źi kada porastu, ali ┼żelimo da nastave da istra┼żuju i da ne izgube de─Źju znati┼żelju tokom odrastanja - ka┼że dr Tanja Adna─Ĺevi─ç.

Istra┼żiva─Źi ─çe do─Źekivati posetioce u Francuskom institutu, Gete institutu, Galeriji nauke i tehnike SANU, Muzeju Vuka i Dositeja, Nau─Źnom klubu Beograd, Kalemegdanu (Savskom šetalištu, Fontani Borba, Muzi─Źkom paviljonu i Letnjoj sceni) i po prvi put u tr┼żnom centru "Big fešn".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE