Obrenovac, 17.06.2019

NIŠTA OD DOGOVORA O PLATNIM RAZREDIMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.09.2018.
Deo prosvetara i dalje nastavlja štrajk, u sredu časovi 30 minuta

Foto:Marina Lopičić
Predstavnici četiri reprezentativna sindikata u prosveti nisu na juče održanom sastanku sa predstavnicima resornog ministarstva postigli konačan dogovor o platnim razredima i najavili su da će naredne srede, 19. septembra, nastaviti štrajk skraćenjem časova na 30 minuta.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je da će se pregovori nastaviti i da će naredni sastanak sa nadležnima biti održan u utorak, 18. septembra.

Janković je podsetila da su časovi bili skraćeni 3. i 9. septembra, a da će od 24. septembra razmatrati radikalizaciju štrajka, ali da o obliku i modelu štrajka ne može sada da se izjasni.

Njihov zahtev je da svi zaposleni u prosveti, sa sedmim stepenom obrazovanja budu u devetoj grupi, u prvom platnom razredu i da kroz tu grupu napreduju.

Kako je rekla Janković, prosvetari ovog puta ne traže novac, već poziciju, u okviru svih onih koji su obuhvaćeni Zakonom o zaposlenima u javnim službama, gde su pored prosvete i zdravstvo, nauka, turizam, sportske i socijalne organizacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE