Obrenovac, 29.02.2020

Nove mašine Javnog preduzeća za izgradnju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.04.2019.
Kvalitetnija oprema od danas na lokacijama širom Obrenovca

Foto:@Cuckovicm
Fond radne opreme Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca bogatiji je za dve nove cirkularne testere koje su neophodne za važnu delatnost ovog preduzeća, uređenje obala na nekategorisanim putevima. Testere su danas isprobane na teritoriji mesne zajednice Trstenica.

"Početkom godine smo nabavili nove radne mašine koje služe za uređenje obala na nekategorisanim putevima koje će doprineti da što brže i efikasnije uklonimo svo rastinje na putevima, a pre svega će doprineti višem stepenu bezbednosti saobraćaja. Vrednost nabavke je 1.480.000,00 dinara i oba traktora su opremljena sa ovim mašinama. Plan nam je da u svakoj mesnoj zajednici provedemo najmanje jednu nedelju godišnje na uređenju nekategorisanih puteva", rekao je direktor preduzeća Milan Marošanin.

On je ovom prilikom uputio apel meštanima da budu posebno obazrivi tokom izvođenja radova i ispoštuju svaki znak upozorenja.

"Molim sve meštane kada primete znakove da su radovi u toku, to ispoštuju da ne bi došlo do ugrožavanja bezbednosti ili povređivanja. Na teritoriji naše opštine postoji 1.480 kilometra nekategorisanih puteva, ali naše preduzeće će održavati i lokalne puteve kuda prolaze autobusi jer želimo da povećamo bezbednost i da omogućimo lakši javni prevoz građana", poručio je Marošanin.

Predrag Jovanović, član Veća gradske opštine Obrenovac, kazao je da će opština nastaviti sa nabavkom nove opreme i mašina za javna preduzeća.

"Pre više od godinu dana smo nabavili dva traktora i dosta su se dobro pokazali i zimi u čišćenju ulica. Majstori koji rade na tim traktorima su pokazali inicijativu, odnosno izrazili želju šta bi bilo dobro nabaviti za rad na tim mašinama. Mi se od 2016. ozbiljno bavimo nabavkom mašina i opreme, trenutno se vrše pregovori za nabavku novog smećara za JKP i to je ono što ćemo nastaviti da radimo. Želja nam je da sve ono što je prastaro ode na otpad", naglasio je Jovanović.

On je podsetio da opština to može da priušti zahvaljujući velikoj privrednoj aktivnosti na teritoriji opštine, jer svaki novozaposleni donosi više novca u državnoj kasi kroz poreze i doprinose.

Dragan Živanović, član Saveta mesne zajednice Trstenica, objasnio je da se danas izvode radovi na takozvanom Carskom putu i najavio da će se odatle preći na put za Aškoviće kao i na put za Orašac, te je pozvao meštane da pomognu u rasklanjanju granja koje se iseče.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE