Obrenovac, 20.05.2019

Novi izgled kanala Kupinac u 2019. godini


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.09.2018.
Rekonstrukcija kanala Kupinac i kompletno uređenje njegove okoline rešiće dugogodišnji problem stanovnika u naselju Rvati

Foto:lokalnenovine.rs
Delegacija Gradske opštine Obrenovac, koju je predvodio predsednik opštine Miroslav Čučković, vratila se iz dvodnevne posete Austriji. U Beču su sa predsednikom Austrijske razvojne agencije Martinom Lojdelterom dogovorene dinamika i nastavak projekta Rehabilitacije infrastrukture za odbranu od poplava na teritoriji opštine Obrenovac.

Radi se o projektu vrednom tri miliona evra, koji se u Obrenovcu realizuje od početka 2016. godine, rekao je Dejan Kamber, savetnik predsednika opštine.

"Za to vreme smo očistili 64 kilometra kanalske mreže, rekonstruisane su crpne stanice, pumpe su vraćene u prvobitno stanje, negde je čak i povećan kapacitet prenosa količine vode. Nakon toga smo odgovornim ophođenjem uštedeli određena sredstva, samim tim smo u dogovoru sa Evropskom komisijom i sa nadležnim institucijama dogovorili da višak sredstava utošimo u realizaciju projekta koji je od velikog značaja za našu opštinu. To je uređenje kanala Kupinac u urbanoj gradskoj zoni", kazao je Kamber i dodao da kanal u naselju Rvati trenutno predstavlja ruglo, ali da će rekonstrukcija pružiti novi sjaj i novi izgled.

Slavko Berić, v.d. direktora JKP ”Obrenovac” istakao je značaj radova koji će se odvijati tokom cele 2019. godine, a čija vrednost dostiže cifru od 660.000 evra.

"Veliko mi je zadovoljstvo bilo što sam bio član delegacije koju je predvodio predsednik naše opštine Miroslav Čučković, prisustvovali smo sastanku sa predstavnicima Austrijske razvojne agencije gde smo se borili za svaki dinar koji ćemo da donesemo našim građanima. Osnovni utisak iz Beča je da je to lep i uređen grad, i ono što sam tamo video i način funkcionisanja njihovog komunalnog sistema ću sa zadovoljstvom primenjivati kao direktor JKP-a sa ciljem da Obrenovac bude još lepši i čistiji grad. Ono što je takođe jak utisak je poštovanje predstavnika austrijske vlade prema našoj državi. To je rezultat izvanrednih odnosa našeg predsednika Vučića i austrijskog kancelara Kurca, jer upravo zahvaljujući tim odnosima mi možemo da računamo na rešavanje višedecenijskih problema na lokalu", zaključio je Berić.

Tokom posete, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je direktoru Austrijske razvojne agencije Martinu Lojdelteru, u ime građana Obrenovca, uručio zahvalnicu za pomoć u razvoju našeg grada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE