Obrenovac, 02.04.2020

Babići posle 17 godina borbe dobili ćerku Nikoliju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2020.
Nataša i Ljubomir Babić postali su roditelji zahvaljujući podršci Gradske opštine Obrenovac, pruženoj u postupku vantelesne oplodnje

Foto:lokalnenovine.rs
Zahvaljujući programu zdravstvene zaštite, koji je Gradska opština Obrenovac pokrenula 2018. godine u cilju podsticaja rađanja dece finansiranjem postupka vantelesne oplodnje, porodica Babić sa Zabrežja je u novu godinu ušla bogatija za jednog člana.

Naime, u novembru prošle godine, Nataša i Ljubomir Babić su posle 17 godina borbe dobili ćerku Nikoliju.

"Vantelesna oplodnja nam je uspela iz šestog puta, za nju smo se pripremali ovde, u Obrenovcu i Beogradu, a samu oplodnju smo uradili u Pragu. Podrška od strane porodice i od opštine nam je puno značila tokom ovog perioda, i moram da naglasim da su nam u opštini uvek izlazili u susret po ovom pitanju", kazala je Nataša.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković posetio je danas porodicu Babić i tom prilikom rekao da su bebe rođene u programu vantelesne oplodnje sredstvima opštine za njega najveća radost i uspeh. On ističe da su roditelji koji su u petoj deceniji uspeli da ostvare potomstvo primer borbe, istrajanja i jake želje.

Direktor Doma zdravlja Obrenovac dr Obrad Isailović napominje da opština više neće morati da finansira pokušaje vantelesne oplodnje, jer su vlada i predsednik Republike Srbije više posvećeni pronatalitetnoj i demografskoj politici.

"Više neće biti ograničenja ni u godinama starosti niti u broju pokušaja. Takođe, i medicina je uznapredovala i više nije teško održavati trudnoću u četrdesetim godinama. Imajući u vidu da, otprilike, u Srbiji ima oko 10 odsto parova, iz bračnih ili vanbračnih veza, koji ne mogu da dobiju dete prirodnim putem, iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve parove koji imaju problem sa začećem, a problem se sagledava već nakon godinu dana zajedničkog života, da se jave svom izabranom ginekologu ili lekaru koji će ih uputiti na ispitivanja i uputiti ih na način kako da se prijave za vantelesnu oplodnju o trošku države", rekao je Isailović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE