Obrenovac, 22.08.2019

NEMA KO DA VOZI, PA MORAJU DA IH STIMULIŠU!


Izvor: Beoinfo,Lokalne novine | Obrenovac, 02.11.2018.
Zaposleni u BG javnim preduzećima dobili pomoć, SUMA JE PRISTOJNA

Foto:Petar Lazović
Beogradska javna preduzeća isplatila su juče svim zaposlenim jednokratnu solidarnu pomoć od 41.800 dinara, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Mladenović je, kako prenosi Beoinfo, objasnio da je pomoć isplaćena na osnovu Posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u komunalnoj i stambenoj delatnosti koji je stupio na snagu 30. avgusta 2018. godine.

Grad Beograd je izuzetno zadovoljan saradnjom sa reprezentativnim sindikatima u javnim i javno komunalnim preduzećima, kao i razumevanjem zaposlenih jer su tokom godine pokazali strpljenje da se sve potpisane obaveze realizuju u drugoj polovini godine, ocenio je Mladenović.

„Javna i javno komunalna preduzeća potpisala sa gradonačelnikom grada Beograda pojedinačne kolektivne ugovore kojima je planirana isplata solidarne pomoći zaposlenima u visini od 41.800,00 dinara“, objasnio je Mladenović.

Na osnovu kolektivnih ugovora, nadzorni odbori preduzeća i direktori preduzeća doneli su odluke na osnovu kojih je, danas, izvršena isplata solidarne pomoći zaposlenima u javnim i javno komunalnim preduzećima.

Jednokratnu solidarnu pomoć danas su isplatili Javno komunalna preduzeća Beogradski vodovod i kanalizacija, Beogradske elektrane, Gradska čistoća, GSP Beograd, Zelenilo Beograd, Pogrebne usluge, Gradske pijace, Infostan, Gradsko stambeno, Parking servis, Beograd put, Veterina Beograd i Javno osvetlenje, rekao je Mladenović.

Javna preduzeća Urbanistički zavod, Ada Ciganlija i Beogradska tvrđava, juče su takođe izvršila uplatu, dodao je on. Mladenović je rekao da se očekuje da će do kraja godine i ostala javna preduzeća tu pomoć isplatiti zaposlenima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE