Obrenovac, 22.11.2019

STROŽA KONTROLA OD MARTA, NEMA ZAŠTIĆENIH!


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2019.
Počinje rat protiv nelegalnih kladionica i kockarnica

Foto:Pixabay/Telegraf
Uprava za igre na sreću trebalo bi ponovo da počne da radi od marta ove godine, što će, posle šest godina, uvesti red među kladionice i kontrolisati da li posluju legalno.

Direktor Udruženja priređivača igara na sreću Rade Karan objašnjava da su kladionice i kockarnice u Srbiji uplatile 140 miliona evra na ime svih vrsta poreza i doprinosa.

- Celokupna industrija igara na sreću zapošljava oko 12.000 ljudi, dok se sa mrežom dobavljača ovaj broj podiže na 85.000 radnika. Iako je pad obima poslovanja poslednjih godina očigledan, obaveze naših kompanija prema državi iz godine u godinu rastu - priča Karan.

Najveći problem predstavljaju im lokalne komunalne takse za koje je opštinama i gradovima još 2006. godine dato pravo da ih same određuju i da gornja granica bude 10 prosečnih plata.

- Većina je, naravno, uzela tu gornju granicu, pa sada jedan naš lokal plaća 500.000 dinara samo na ime takse. Nadamo se da će Uprava za igre na sreću, koja bi trebalo da počne ponovo da radi u martu, da utiče na zakonodavce da promene ove propise, jer smo na ovaj način diskriminisani u odnosu na druge kompanije - priča Karan i dodaje da bi, da nema ovih taksi, mogli da zaposle još 1.000 ljudi.

Kompanije članice UPIS-a nemaju ni jednog dinara poreskog duga.

- Istovremeno redovno servisiramo i sve obaveze prema dobavljačima i tako i njima omogućavamo normalno poslovanje - kaže Karan.

U Udruženju napominju da su i pored svih teškoća uspeli da povećaju broj zaposlenih za 2 odsto.

UPIS poslednjih osam godina sarađuje sa Specijalnom bolnicom za bolesti zavisnosti iz Drajzerove na projektu "Moguće je prekinuti".

- Projekat podrazumeva edukaciju svih zaposlenih koji dolaze u kontakt sa igračima, kao i u prepoznavanju prvih simptoma zavisnosti od igara na sreću - priča Karan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE