Obrenovac, 21.09.2019

Stigle nove mašine u JP za izgradnju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.09.2017.
U Javno preduzeće za izgradnju ‘Obrenovac’ stigla je nova mehanizacija

Foto:TW
Dva nova vozila za intervencije prilagođena su svim vrstama poslova, a primarna upotreba biće za održavanje nekategorisanih puteva.

"Mnogo lakše ćemo održavati 1400 kilometara koje imamo na prostoru opštine. Nabavili smo dve nove radne mašine sa priključnim mašinama. Osposobili smo se i za čišćenje kompletne kanalske mreže, kao i za tarupiranje, tj. uklanjanje šiblja pored puteva. Spremni smo i za zimsku službu, jer će radnici ovim mašinama moći da čiste puteve. U slučaju velike količine snega, saobraćajnice će biti lakše i bolje održavane od strane našeg preduzeća. Prošle godine smo bili prisutni na 324 od 1400 kilometara, koliko ima putne mreže u Obrenovcu, a ove godine ćemo sigurno imati preko 1000 kilometara pokrivenih našim angažmanom, " rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju "Obrenovac" Milan Marošanin.

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac, objasnio je nabavka mašina finansirana sredstvima iz budžeta opštine Obrenovac, a zahvaljujući većem broju zaposlenih. On je dodao da se svako obećanje ispunjava, kako bi se modernizovala oprema javnih preduzeća. Jovanović je zaključio da bi uz ovakvu opremu, JP za izgradnju "Obrenovac" moglo da bude partner velikim firmama kao što su Bankom i Meita.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković najavio je da će u osnaživanje komunalnog sistema biti uloženo više od milion evra i ističe da ćemo, sa ovakvom opremom, biti jedna od najopremljenijih opština u Srbiji.

"Pre svega, to ćemo uraditi sa novom opremom i potpuno novim vozilima. Ovo su samo prva vozila koja su stigla u našu opštinu, a sledeća stižu 22. novembra u naše komunalno preduzeće. Sukscesivno sve mašine će stizati do kraja godine, s obzirom na to da njihova proizvodnja zahteva određeno vreme. Ono što nas raduje jeste da ćemo sa ovom opremom biti jedna od najopremljenijih opština u Srbiji, potpuno nezavisni od bilo koga u budućnosti, " kaže Čučković.

On je iskoristio priliku da pomene odluku Veća o nagradi u iznosu od 200 evra, koja će biti dodeljena svim radnicima komunalnih preduzeća. Predsednik je naglasio da je to obaveza opštine i da će tako, na neki način, izraziti zahvalnost za odgovoran i predan rad.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE