Obrenovac, 03.08.2020

Izgradnja novog mosta u Skeli


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.08.2019.
Danas su započeti radovi na izgradnji novog mosta u Mesnoj zajednici Skela

Foto:lokalnenovine.rs
Most koji je do sada bio na prostoru u Dragojlovića kraju je srušen, jer je bio u lošem stanju i nije bio bezbedan za saobraćaj. Radovi na izgradnji novog mosta izvodiće se u periodu od tri meseca, a po njihovom završetku više od 100 poljoprivrednika imaće bezbedan prolaz do svojih parcela.

"Početkom godine rekonstruisali smo most u Ulici Miloja Beljinca, tada smo obećali da ćemo rekonstruisati i ovaj most. Do kraja godine rekonstruisaćemo i most na prostoru Grabovca, na OBD kanalu, kao i u Poljanama na starom toku Kolubare. Do kraja godine, mostovi koji su bili u lošem stanju biće za ponos i služiće najviše našim poljoprivrednicima kako bi nesmetano došli do svojih njiva", rekao je Dejan Kamber, savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Radove finansira JP "Srbijavode", a izvođač radova je JP "Beogradvode". Vrednost radova je tri miliona dinara i paralelno sa izgradnjom mosta uradiće se i čišćenje kanalske mreže.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, prilikom obilaska gradilišta, zamolio je rukovodioce da radovi prestanu na tri sata zbog velikih vrućina.

"Danas je poslednji vreo dan, napravite pauzu između 11 i 2. Najvažnije je da sačuvamo zdravlje ljudi, mostovi i putevi neće pobeći, važno nam je da svi ljudi koji učestvuju, svi graditelji budu trajno na našem prostoru, kako bi još mostova napravili", kazao je Čučković.

Milan Stojić, predsednik Saveta MZ Skela, podseća da su u jednoj godini izgrađena dva mosta koja su više od 50 godina bili u jako lošem stanju i nisu bili sigurni za prolaz.

Odobrnik u Skupštini GO Obrenovac Života Mirčetić kaže da se u poslednjih godinu dana, od početka izgradnje Crkve u Skeli, izvodio veliki broj infrastrukturnih radova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE