Obrenovac, 25.02.2020

OBRENOVAC - OPŠTINA SA NAJVIŠE NOVOROĐENE DECE (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.12.2018.
U 2018. godini postali smo bogatiji za 705 beba!

Foto:lokalnenovine.rs
Obrenovac je beogradska opština koja ima najveće povećanje broja novorođene dece u odnosu na prošlu godinu. Prema podacima Doma zdravlja, na teritoriji naše opštine, tokom 2018. godine rođeno je 705 beba, što je za 100 više nego prethodne godine, rekao je direktor te ustanove, dr Obrad Isailović.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je tim povodom juče, sa patronažnom službom, obišao porodicu Aleksijević i lično im čestitao predstojeće praznike. Ivan i Marija Aleksijević imaju sina Dušana koji ima tri i po godine, a pre 22 dana su dobili još jednog sina, Petra.

"Ovo je najlepša, najveća i najvažnija vest u 2018. godini, a to je da se gotovo stotinu više beba rodilo na teritoriji Gradske opštine Obrenovac u odnosu na prošlu godinu. To je dokaz nezaustavljivog rasta našeg grada, dokaz da Obrenovac ima sigurnu budućnost i ovim putem želim da se zahvalim svim roditeljima koji su se odlučili za ovaj hrabar čin i da motivišemo druge da se na ovaj način ophode prema uvećanju svoje porodice", rekao je Čučković i izrazio zahvalnost Domu zdravlja i patronažnoj službi koja brine o našem gradu tokom cele godine.

Isailović je ovom prilikom pohvalio patronažnu službu, devet sestara koje svakodnevno obiđu između pet i deset novorođenčadi. On je Obrenovcu poželeo da u idućoj godini bude još više beba, a samim tim i više patronažnih sestara.

Olga Mirosavljević, član Veća Gradske opštine Obrenovac, podsetila je da opština preko Saveta za zdravlje, socijalnu i dečiju zaštitu brine o svakom mališanu, od samog rođenja do punoletstva. Ona je objasnila da Savet podrazumeva tim stručnjaka iz različitih oblasti i to predstavnici škola, predškolske ustanove, Centra za socijalni rad, Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, policije, Doma zdravlja Obrenovac, Gradskog zavoda za javno zdravlje i Gradske opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE