Obrenovac, 28.05.2020

NOVINE IZ SUDNICE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.10.2017.
Pra─çenje sudskih predmeta od sada i preko mobilnog telefona

Foto:RAS Srbija


´╗┐

Gra─Ĺani i advokati od nedavno preko mobilnih telefona i tableta mogu na lakši i br┼żi na─Źin da prate tok svojih predmeta u svim sudovima opšte i posebne nadle┼żnosti u Srbiji, pošto je Ministarstvo pravde prilagodilo tu mogu─çnost na takozvani "responsive dizajn".

Novo vizuelno rešenje (nije u pitanju aplikacija) za pra─çenje toka predmeta je prilago─Ĺeno mobilnim ure─Ĺajima i tabletima, tako što se dizajn upodobljava veli─Źini ekrana ure─Ĺenja sa kojeg se pristupa toku predmeta na sajtu portala sudova (www.portal.sud.rs), a što do sada nije bio slu─Źaj.

Ministarstvo pravde je krajem avgusta pustilo u rad ovo novo vizuelno rešenje za pra─çenje toka predmeta u Vrhovnom kasacionom sudu, Upravnom sudu i apelacionom sudovima, dok je za pra─çenje toka predmeta u ostalim sudovima ova aplikacija puštena ranije.

Stari dizajn sajta za pra─çenje toka predmeta iz 2010. godine zamenjen je modernim i lepšim rešenjima koja više ne zahtevaju uveli─Źavanje (širenje) ekrana, ve─ç mu se prilago─Ĺavaju, u zavisnosti od mobilnog ure─Ĺaja sa kojeg se pristupa sajtu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE