Obrenovac, 25.08.2019

NOVA APLIKACIJA


Izvor: Srna,Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2017.
Vađenje dokumenata samo uz ličnu kartu

Foto:P. Marković
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović predstavio je juče u Beogradu novu aplikaciju za izdavanje ličnih dokumenata koja će omogućiti da građani ubuduće mogu da izvade potrebna dokumenta samo uz ličnu kartu.

Stefanović je rekao da sada više niko ne mora da donosi uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige, jer se oni već nalaze u bazama podataka.

On je naveo da će građani ubuduće sva lična dokumenta, koja vade u policijskim stanicama i upravama, moći da dobiju neuporedivo brže.

"Uvođenjem elektronskih uplatnica i potpisa više neće morati da provedu ni sekund na šalterima, već će samo trošiti vreme na konkretno izdavanje dokumenata", rekao je Stefanović.

On je dodao da ova procedura za sada funkcioniše na teritoriji Policijske uprave za Grad Beograd, ali će uskoro biti uvedena i na nivou čitave Srbije.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić, koja je prisustvovala predstavljanju aplikacije, rekla je da se preko povezivanja iz centralnog registra svih baza podataka izvlače sva potrebna dokumenta.

"Konačno imamo to da građani nisu kuriri za državu, već je država servis građana koji dolaze samo sa ličnim kartama", rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da joj je posebno drago što su se roditelji preko sistema "Bebo, dobrodošla na svet" prijavili za izdavanje putne isprave.

"Policijski službenik koji je obrađivao zahtev, uneo je matični broj nakon čega su sve baze podataka kojima raspolažemo bile dostupne i tako roditelji nisu morali da donesu nijedan dokument", pojasnila je Brnabićeva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE