Obrenovac, 10.12.2018

Nova linija javnog prevoza 860B (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.12.2017.
Ranije ove nedelje je u okviru Saobraćajnog preduzeća “Strela” uvedena i nova linija 860L koja saobraća od Obrenovca preko Stepojevca do Lazarevca…

Foto:lokalnenovine.rs
Krajem nedelje će biti uvedena još jedna nova linija javnog prevoza 860B koja će saobraćati od industrijske zone u Bariču preko Male Moštanice do Beograda. Vozila će se okretati kod fabrike ''MEI TA'', a prva stanica je u naselju Kolonija, zatim će preko Baričke reke i Male Moštanice odnosno Dubokog ići ka Beogradu. Autobusi će se iz Beograda vraćati istom trasom za Barič.

Promociji pomenutih saobraćajnih linija u industrijskoj zoni su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Obrenovac, kompanije ''MEI TA'' i v.d. direktor ''Elektroprivrede Srbije'' Milorad Grčić.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević je kazao da su prvi put posle 50 godina direktno povezane opštine Obrenovac i Lazarevac.

“ Ovo je odgovor na peticiju građana 8 mesnih zajednica koje se nalaze na severnom delu naše opštine. U ''TENT-u'' i ''Kolubari'' radi ukupno više od 20 000 radnika, to je veliki broj građana, koji ima potrebu za javnim prevozom. S druge strane, industrijska zona u Bariču je pravi primer svega onoga što je politika Vlade Republike Srbije i onoga što stalno govori naš predsednik Aleksandar Vučić a to je važnost izgradnje infrastrukture i puteva.” , kazao je Vranešević i dodao da je industrijska zona u Bariču mesto gde će ubuduće, samo u fabrici ''MEI TA'', raditi više hiljada naših građana.

Andrej Đujić menadžer za ljudske resurse kompanije ''MEI TA'' je rekao da linije iz industrijske zone umnogome olakšavaju dolazak na posao zaposlenima te kompanije. Đujić je istakao da su poslovne aktivnosti i potrebe proizvodnje porasle tako da je kompanija uvela i nove smene rada, a nova linija javnog prevoza i to prati.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da je uvođenje linije 860B početak realizacije vizije razvoja javnog prevoza do 2020. godine.

“ Kada se završi most preko Save, u okviru Koridora 11, građani Obrenovca će preko Novog Beograda i ulice Jurija Gagarina stizati do nove glavne stanice koja će biti na Buvljaku. Sa druge strane, stanovnici Bariča i ovog kraja, će direktno ići za Beograd i neće morati da idu za Obrenovac da bi stigli do krajnjeg odredišta.”, istakao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE