Obrenovac, 22.08.2019

ODLIČNA VEST!


Izvor: Srbija Danas,Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2018.
Ako vam je banka naplaćivala obradu kredita, sada možete da je TUŽITE!

Foto:Shutterstock
Vrhovni kasacioni sud doneo je novu odluku kojom je potvrdio da je nedozvoljena naplata troškova obrade kredita od strane banaka. Ova vest je od velike važnosti za sve građane Srbije kojima je banka naplaćivala troškove obrade kredita.

- Građani tuže banke u poslednje dve do tri godine zbog naplaćivanja troškova obrade kredita. Nakon ove odluke Visokog kasacionog suda građani su sada definitivno sigurni da ovaj spor mogu da dobiju – kaže Dejan Gavrilović iz Udruženja bankarskih klijenata „Efektiva“.

Ekipa SrbijaDanas pitala je Dejana Gavrilovića da li postoji zastarelost ovih spora i da li građani koji su uzeli kredit pre pet ili deset godina, a kojima su naplaćeni troškovi obrade kredita, mogu sada da traže povraćaj novca.

- Zastarelosti za ove sporove ne postoji jer je odredba ugovora o naplati troškova obrade kredita ništava, a ništavost prema Zakonu o obligacionim odnosima nema zastaru. Dakle, svaki građanin kome je banka naplaćivala troškove obrade kredita može da tuži – rekao je Dejan Gavrilović.

U Udruženju Efektiva kažu da je preko njih nekoliko desetina građana dobilo sporove protiv banaka.

- Kredita u kojima je naplaćena provizija za obradu kredita ima veoma mnogo i zato se poslednjih godina povećao broj sporova protiv banaka. Od 2002. godine do danas banke su naplaćivale proviziju za obradu kredita pa će zbog toga biti mnogo tužbi i presuda – uveren je Dejan Gavrilović koji kaže da svi oštećeni građani koji žele da tuže banku treba da spreme kopiju ugovora o kreditu i da za sve informacije i nedumice mogu da kontaktiraju Udruženje Efektiva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE