Obrenovac, 19.06.2019

OLAKŠAVAJUĆA OKOLNOST


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2018.
Omogućena registracija jednočlanog DOO preko interneta i za manje pare

Foto:Printscreen
Agencija za privredne registre (APR) je saopštila da je od juče uvela novu elektronsku uslugu za privredna društva - elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO).

Ta procedura se u potpunosti sprovodi internetom, a osim što isključuje dolazak pred šalter ili slanje dokumenata poštom, e-Registracija je i jeftinija od registracije u papirima, navodi se u saopštenju. Naknada za tu elektronsku uslugu plaća se isključivo platnim karticama, ali za 1.400 dinara jeftinija od naknade koja se plaća za "papirnu" registraciju.

E- prijavu može da podnese član društva, odnosno njegov osnivač koji je domaće ili strano fizičko lice ili domaće pravno lice koje prijavu podnosi preko svog registrovanog zastupnika, odnosno punomoćnika.

Budući privrednik koji odluči da se elektronski registruje, prvo treba da pristupi sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika APR-a i da kreira korisnički nalog ili, ukoliko je već prijavljen u sistemu, treba da unese svoju elektronsku poštu i lozinku. E- prijava mora da bude potpisana kvalifikovanim elektronskim potpisom kojim se, takodje, potpisuju i sva dokumenta koja se prilažu uz prijavu.

Zahvaljujući jednošalterskom sistemu registracije, podnosilac e- prijave istovremeno podnosi prijavu za registraciju osnivanja u APR-u, prijavu za dodelu PIB-a i PDV evidenciju, ali i prijavljuje PIO fondu podatke za člana društva koji zasniva radni odnos u privrednom društvu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE