Obrenovac, 04.08.2020

Nova mehanizacija u JKP „Obrenovac“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.11.2017.
Javno komunalno preduzeće „Obrenovac“ obogatilo je svoj vozni park sa pet novih mašina

Foto:Facebook
Mehanizacija koja će značajno unaprediti održavanje komunalnog reda u Obrenovcu podrazumeva jedan smećar, dve cisterne za pranje ulica, jednu čistilicu i dva kamiona za uklanjanje kabastog smeća.

Zoran Lapčević, direktor JKP „Obrenovac“, naveo je da će nove mašine regulisati problem koji postoji sa divljim deponijama po mesnim zajednicama. Prema njegovim rečima, jedan deo pristiglih vozila koristiće se i u zimskom periodu.

„Ubuduće ćemo značajne količine smeća sa divljih deponija moći da odvezemo na našu deponiju. Takođe, deo ove mehanizacije će se koristiti i u zimskom periodu za uklanjanje snega i leda sa svih pešačkih zona za šta je JKP nadležno. Naravno, u skladu sa našim mogućnostima i potrebama na terenu, mi ćemo angažovati i dodatna sredstva kako bismo pomogli i Javno preduzeće za izgradnju i preduzeće ''Beogradput'' koje ima nadležnost kada su u pitanju kolovozi u našem gradu,“ rekao je Lapčević i dodao da su obnovljeni resursi rezultat odlične saradnje sa Gradskom opštinom Obrenovac.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da nova oprema pruža dugogodišnji kvalitet u poslovanju i bolje uslove za rad zaposlenih. On je naglasio da je cilj da naš grad bude poput ostalih uređenih evropskih gradova, kako bi se time ispunila sva očekivanja Obrenovčana.

„Kada je stigla nova mehanizacija za Javno preduzeće za izgradnju, najavio sam da će stići i ove mašine. Sada najavljujem da će u narednih mesec dana stići još dodatnih mašina za čišćenje trotoara i ulica. Nove mašine su simbol napretka Obrenovca, simbol naše budućnosti da budemo kao svi normalni i uređeni evropski gradovi. Ove mašine će pružiti mogućnost da naš grad izgleda lepše, čistije i uređenije, a pružiće i mogućnost da ljudi koji rade na njima imaju bolje uslove za rad. Sva su vozila, nova, klimatizovana, a moj nalog je bio da se uvek kupuje samo najbolje i najskuplje za naš grad,“ kazao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE