Obrenovac, 10.08.2020

NA RASPOLAGANJU OBRENOVČANIMA


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.08.2020.
Otvoreno novouređeno izletište ,,Perilo” na Zabrežju”

Foto:lokalnenovine.rs


Novouređeno izletište ,,Perilo” na Zabrežju otvoreno je danas. Uređena je nova plaža na kojoj su postavljene lježaljke, a okolina je obogaćena novim klupama i mobilijarima.

Direktor Javnog preduzeća za unapređenje i zaštitu životne sredine, Svetozar Andrić podsetio je da su radovi na uređenju ovog izletišta započeti u maju.

-Drago nam je da smo ispunili ideju meštana i da nismo mnogo odstupali od onoga što je priroda ostavila ovde. Postavili smo sitan pesak, nove lježaljke, mobilijar sa nastrešicama kao na Zabranu. Plažu smo ogradili kako vozila ne bi ulazila na ovaj prostor. Zbog velikog vodostaja Save radovi su malo usporeni, ali imamo još više od mesec dana leta i građani će moći da uživaju na novom izletištu – dodao je Andrić i najavio da će Javno preduzeće za unapređenje i zaštitu životne sredine preuzeti brigu o ovom prostoru.

Sledeće godine u planu je da se radi i priobaljno područje, odnosno sam ulazak u reku Savu, kako bi se kupačima boravak dodatno upotpunio.

Ovaj deo urađen je za sve klince i meštane Obrenovca. Drago nam je da je naša inicijativa prepoznata i da je ovaj deo Zabrežja sada lepši i uređeniji – kazala je Radmila Reljanović ispred Saveta MZ Zabrežje.

Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac rekao je da će ograđeni prostor u narednom periodu koristiti isključivo mališani.

-Apelujem na pecaroše da ovaj deo ne koriste više za pecanje. Udice, najloni mogu povrediti decu. Ovo je prilika da iz zamolimo, Sava je ogromna i na Zabrežju postoji veliki broj mesta na kojem mogu pecati. Desni deo je predviđen za njih i na njihov zahtev uradićemo prilazni put sa same dolme – istakao je Blažić i zahvalio se svim meštanima koji su i u prethodnom periodu čuvali i sređivali ovaj prostor.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković najavio je otvaranje Avantura parka za narednu subotu.

-Obrenovčani danas mogu videti da pored Zabrana mi zaista imamo bisere na našim obalama Save i Kolubare. Prelepe su istorijske plaže na koje dolaze meštani i u Urovcima, Skeli, Baričkoj Adi. Naša ulaganja zajedno sa mesnim zajednicama biće usmerena da uredimo prostore koji se mogu koristiti tokom leta. Osmog avgusta otvaramo Avantura park u Zabranu. U jednom momentu osam mališana može da boravi u parku, tako da ćemo epidemiološke mere ispoštovati. Radujemo se sledećem vikendu i našem novom biseru – dodao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE