Obrenovac, 16.07.2020

Nasipanje nekategorisanih puteva


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.02.2020.
Dren, Veliko Polje, zatim Orašac, Ljubinić, Mislođin...

Foto:Printscreen
Putarske mašine angažovane su ove nedelje na nasipanju nekategorisanih puteva u Drenu i Velikom Polju, nakon čega će se radovi ovog tipa izvoditi i u Orašcu, Ljubiniću i Mislođinu.

Za potrebe pomenutih aktivnosti Gradska opština Obrenovac obezbedila je 6000 kubika struganog asfalta kao ostatak od prošlogodišnjih radova na putevima širom opštine.

Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, podseća da je krajem prošle godine potpisan ugovor za sanaciju i rekonstrukciju atarskih i nekategorisanih puteva.

"U poslove smo ušli početkom ove godine i skoro 70 odsto posla je odrađeno, kada je u pitanju presvlačenje puteva struganim asfaltom", kazao je Marošanin.

On kaže da je planirano da se za narednih dvadeset dana završe poslovi vezani za nasipanje nekategorisanih puteva struganim asfaltom.

"Uporedo sa ovim radovima Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca sa svojim radnim mašinama obavlja poslove na iskopu putnih kanala, na orezivanju kompletne obale duž nekategorisanih puteva i očekuju se početkom marta novi ugovori vezani za asfaltiranje atarskih puteva, kao i za sanaciju i rekonstrukciju nekategorisanih puteva", rekao je Marošanin.

"Prošle godine imali smo skoro 480 kilometara obrađenih nekategorisanih puteva. Ove godine planirana je rekonstrukcija i sanacija više od 600 kilometara nekategorisanih puteva", dodao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca.

Iz Saveta mesne zajednice Dren navode da je reč o uređenju veoma važne deonice za sve meštane, pri čemu napominju da je trenutno moguće urediti samo jedan deo.

"Nastojaćemo da kroz saradnju sa opštinom Obrenovac obezbedimo materijala koliko god je moguće i da odradimo ostatak oštećenog puta", rekao je Dragan Jovanović, predsednik Saveta mesne zajednice Dren.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE