Obrenovac, 04.07.2020

Nova vozila stigla u JKP 'Obrenovac'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.10.2019.
Na obrenovačke ulice izlaze dva putarca, dva teretna putnička automobila i tri klasična putnička automobila, kao i nove kosačice

Foto:lokalnenovine.rs
Sa ciljem da unapredi održavanje komunalnog reda u Obrenovcu, Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac” obnovilo je svoj vozni park sa sedam novih vozila i dve mašine. Na obrenovačkim ulicama od danas će biti dva putarca, dva teretna putnička automobila i tri klasična putnička automobila, kao i nove kosačice.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Predrag Jovanović rekao je da nabavka novih vozila predstavlja nastavak poboljšanja voznog parka u svim javnim preduzećima.

"Tim procesom se intezivno bavimo poslednjih 5 godina i uspeli smo da veći broj mašina i vozila zamenimo potpuno novim. Mi kao opština Obrenovac imamo mogućnost da pomažemo rad naših javnih preduzeća, kao njihov osnivač. To uspevamo zato što u prethodne tri godine imamo više od 3000 novozaposlenih ljudi na našoj teritoriji. Obrenovčani rade u kompanijama ,,Mei Ta”, Bankom kao i u firmama koje rade pri EPS-u. Novac koji se dobija od poreza na njihove plate sliva se u budžet opštine i ta sredstva usmerena su u kupovinu novih vozila. Cilj je da sva vozila zamenimo u narednom periodu i to ja važno zato što kada kupimo novo vozilo za preduzeće imamo garantni rok između 3 i 5 godina. Tada preduzeće ima troškove samo za održavanje i potrošni materijal, sve ostalo u vezi kvarova ide na teret proizvođača", kazao je Jovanović.

On navodi da je analiza pokazala da su velika sredstva iz budžeta potrošena u prethodnom periodu na pokušaj servisiranja starih i dotrajalih vozila i da je upravo zato nabavka novih vozila isplativija.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Obrenovac" Slavko Berić napominje da su sve mašine JKP-a na raspolaganju 24 časa i da su stalno na ulicama Obrenovca.

"Mi smo proširili naš obuhvat i dobili smo angažovanje na TENT-u A i B i naše čistilice su takođe tamo. Uz ostale ugovore povećani su nam znatno prihodi i ta sredstva smo opredelili kako bi obnovili vozni park. Nova vozila značajna su za sve sektore i njihove potrebe", rekao je Berić i najavio da će novi smećar biti na ulicama Obrenovca do kraja godine.

Radenko Savić, šef održavanja u JKP "Obrenovac", kaže da su vozila u prethodnom periodu bila u jako lošem stanju i da su ranije uvek nabavljana polovna vozila.

"Već 32 godine sam u firmi i prvi put smo dobili novo vozilo koje će biti na raspolaganju svim sektorima i biće u službi građana. Vozila su bila u veoma lošem stanju i veoma je značajno za preduzeće da ima nova vozila. Stara vozila i njihovo servisiranje nije ekonomski isplativo", dodao je Savić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE