Obrenovac, 30.07.2021

Na obrenovačkim rekama stanje stabilno


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 31.01.2019.
Uprkos velikoj količini padavina u prethodnom periodu, ne postoji opasnost od izlivanja

Foto:Printscreen
Sve reke na teritoriji Gradske opštine Obrenovac su u svojim koritima, izjavio je danas predsednik opštine Miroslav Čučković, prilikom obilaska kritičnih tačaka na vodotokovima.

"S obzirom na količine padavina koje su bile, ne samo u Obrenovcu već i na planinskim vencima, naš zadatak je da svakodnevno obilazimo teren i da ovaj naš centralni nasip Čikovac budno motrimo svo vreme što ćemo nastaviti i u narednom periodu", rekao je Čučković.

Savetnik predsednika opštine Dejan Kamber naglasio je da ne postoji bojazan od izlivanja reka.

"Apsolutno sve reke koje gravitiraju ka Obrenovcu su u svom koritu, tu pre svega mislim na Tamnavu i Kolubaru iz pravca Valjeva i Uba i u ovom trenutku ne postoji bojazan od njihovog izlivanja na teritoriji opštine Obrenovac", kazao je Kamber.

On je napomenuo i to da veliki broj ljudi prati situaciju i da sve značajne informacije blagovremeno stižu do nadležnih sektora.

"Stalno smo u kontaktu sa predstavnicima mesnih zajednica, vatrogasno spasilačkom jedinicom i nadležnim preduzećem ”Beogradvode” i zajedno, u koordinaciji plasiramo informacije od značaja za nas, a i za celokupnu situaciju na opštini. Bez obzira na topljenje snega na Valjevskim planinama neće doći do znatnog povećanja vodostaja i ugrožavanja dela naše teritorije", rekao je Kamber.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE