Obrenovac, 10.12.2018

Ovo su NAJVE─ćI STRAHOVI gra─Ĺana Srbije


Izvor: Danas,Lokalne novine | Obrenovac, 03.01.2018.
Zubara se u Srbiji jako pla┼íi svaki peti gra─Ĺanin, a skoro polovini je pomalo neugodno. Svaki ─Źetvrti ima ogroman strah od zmija, a brojni su i oni koji se pla┼íe visine

Foto:Printscreen


´╗┐

Svaki tre─çi ispitanik odgovorio je da se ne plaši zubara, a 0,6 odsto reklo je da kod zubara nikada nije ni bilo, pokazuje istra┼żivanje "Smart Plus Research", prenosi "Danas".

 

Kada je re─Ź o strahovima, prema istra┼żivanju Smart Plus Research, letenja avionom se veoma plaši skoro pet odsto gra─Ĺana Srbije, a nije svejedno još za 16,5 odsto njih.

Svaki peti se ne plaši leta avionom uopšte, nešto više je ─Źak odgovorilo da u┼żiva u tome, a tre─çina ispitanika se nikada nije ni vozila avionom.

Najmanje njih se, izgleda, plaši vo┼żnje liftom – svega dva odsto, nelagodno je za skoro 19 odsto, dok za ve─çinu od 78 odsto ne postoji nikakva zabrinutost po tom pitanju.

Me─Ĺutim, ima i onih koji se liftom nikada nisu vozili, a njih je 0,7 odsto.

Svaki ─Źetvrti se plaši zmija

Na pitanje o fobijama, najviše ispitanika reklo je da se plaši zmija – skoro svaki ─Źetvrti, dok je na drugom mestu strah od visine, od ─Źega fobiju ima 22 odsto.

Svaki deseti ima fobiju od grmljavine, skoro devet odsto od zatvorenog prostora, a po više od šest odsto od paukova i injekcija.

Po skoro šest odsto gra─Ĺana Srbije plaši se letenja ili pasa, dok se bacila boji ─Źetiri odsto. Ipak, više od 40 odsto ispitanika odgovorilo je da nema strahove.

Istra┼żivanje je ura─Ĺeno na reprezentativnom uzorku od 1.050 ispitanika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE