Obrenovac, 15.02.2019

Održan humanitarni koncert za crkvu u Zabrežju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.02.2018.
Obrenovčane je okupio zajednički cilj, ali i jedno bogato kulturno veče...

Foto:lokalnenovine.rs
U Domu kulture u Zabrežju sinoć su nastupila sva kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine Obrenovac. Sve koreografije ispraćene su gromoglasnima aplauzom mnogobrojne publike, koja je kupovinom karte donirala sredstva za izgradnju hrama Prepodobne Anastasije Srpske u ovoj mesnoj zajednici. Između igara iz različitih delova naše zemlje, svi prisutni su mogli da čuju u kakvom je odnosu Zabrežje bilo sa istorijom i ko je sve koračao ovim područjem.

Inicijativu za održavanje manifestacije humanitarnog tipa pokrenuo je Savet Mesne zajednice Zabrežje, Odbor za kulturu MZ Zabrežje i Odbor za izgradnju crkve u Zabrežju. Komisija za kulturu Gradske opštine Obrenovac prihvatila je predlog i pružila svu potrebnu pomoć i podršku pri organizaciji koncerta.

„Mi želimo da se kultura širi, da jednostavno učestvujemo na različitim poljima. I na humanitarnom polju, na dobrotvornim akcijama. Komisija za kulturu se prihvatila tog posla da zajedno sa inicijatorima organizuje večerašnju manifestaciju. Mi smo dali predlog programa manifestacije, da tu učestvuju sva kulturno-umetnička društva sa teritorije naše Gradske opštine. Svima se zahvaljujem, svih sedam kulturno-umetničkih društava su se odazvali. Odazvale su se i sve medijske kuće sa teritorije opštine, pomogao nam je Sportsko-kulturni centar. Opština Obrenovac, Komisija za kulturu i Veće GO Obrenovac će uvek podržavati prave stvari, prave vrednosti i kulturu“, rekao je Zoran Ćorlomanović, predsednik Komisije za kulturu GO Obrenovac.

Ćorlomanović je iskoristio priliku da pozove sve sugrađane koji imaju ideju i želju da vide neke naše kulturne stvaraoce, pri čemu bi se obezbedila određena sredstva, da se jave Komisiji za kulturu, koja će uvek pružiti razumevanje i podršku.

Iz Crkvene opštine Zabrežje zahvalili su se učesnicima manifestacije, ali i publici koja se u velikom broju odazvala i dala doprinos jednom humanom gestu.

„Prvo, zahvalnost dugujemo ovoj deci koja su odlučila da organizuju humanitarni koncert. Sva prikupljena sredstva idu za izgradnju crkve ovde u Zabrežju, a ovoliki broj okupljenih ljudi je znak da radimo dobar posao i da je sve ovo značajno ne samo za Zabrežje, nego i za ceo grad, ceo Obrenovac“, kazao je sveštenik Milan Mijailović.

Svi oni koji su propustili sinoćni koncert, a žele da pomognu, to mogu uraditi uplatom sredstava na račun za izgradnju crkve: 200-2890410101036-06

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE