Obrenovac, 24.02.2019

Osam novih vozila u Saobraćajnom preduzeću 'Lasta'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.02.2018.
Građanima će na raspolaganju biti osam novih vozila, od čega dva zglobna i Å”est solo autobusa

Foto:lokalnenovine.rs


ļ»æ

U prethodnih godinu dana, vozni park Saobraćajnog preduzeća "Lasta" obnovljen je sa 69 novih autobusa, a od danas je tu još osam novih vozila.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević je istakao da je prevoz Obrenovčana jedna od najprioritetnijih socijalnih tema.

"Otkako smo se pre dve godine aktivno uključili u ovu temu i njom se, zajedničkim snagama sa gradom Beogradom, ozbiljno bavimo, mnogo toga smo pozitivnog uradili", rekao je Vranešević i podsetio da je od tada smanjena cena karte prevoza.
Predsednik Skupštine navodi da će se i u narednom periodu ispunjavati obećanja kako sa uvođenjem novih linija, tako i sa obnovom voznog parka i poboljšanjem opštih uslova prevoza.

"Svesni smo da je bilo puno nasleđenih problema, ali korak po korak sve rešavamo", zaključio je Vranešević.

U prethodnom periodu su uvedene nove linije: 860M iz Industrijske zone u Bariču do Beograda, 860B iz Industrijske zone u Bariču, preko Male Moštanice do Beograda i 860L iz Obrenovca preko Stepojevca do Lazarevca.

Rukovodilac Saobraćajnog preduzeća ”Lasta” Obrenovac Miodrag Krtalović objasnio je da su pomenuta nova vozila opredeljena za saobraćaj na gradskim linijama u Obrenovcu, ka Surčinu i Stepojevcu, to jest Lazarevcu.

"Sva nova vozila su klimatizovana i funkcionalna čime smo povećali kvalitet usluge. Pored toga izvršili smo finansijsku konsolidaciju preduzeća uz veliku podršku države naročito predsednika Vučića, kao i gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim", kazao je Krtalović.
On je naglasio da preduzeće prati projekat senior kartica, što znači da će svaki penzioner koji poseduje jednu, ubuduće imati 10 odsto popusta na međumesni prevoz, ali i 10 odsto na cenu godišnje karte.

 

Red vožnje:

Beograd – Obrenovac 860

Beograd – Obrenovac 860Š•

Beograd – Mala Mostanica – Obrenovac 861Š

Beograd – Industrijska zona Baric 860Šœ

Beograd – Mala Mostanica – Industrijska zona Baric 860Š‘

Obrenovac – Stepojevac – Lazarevac 860Š›





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove koriŔćenja portala pročitajte OVDE