Obrenovac, 12.12.2018

Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 11.01.2018.

Foto:Ministarstvo odbrane RS/Grb
Na osnovu člana 15. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi (”Sl. glasnik RS”, br. 88/09 i 95/10), i člana 4. stav 3. Uredbe o načinu i postupku izvršavanja vojne, radne i materijalne obaveze („Sl. Glasnik RS“ br. 100/2011), pozivamo sva lica muškog pola, rođena 1999. godine i starijih godišta, koja iz određenih razloga nisu uvedena u vojnu evidenciju u kalendarskoj godini u kojoj su navršila osamnaest godina života da se jave u

CENTAR MINISTARSTVA ODBRANE

O B R E N O V A C

Ulica Vuka Karadžića br.74 kancelarija 39 radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se svakog radnog dana, u periodu od 16.01.-28.02.2018. godine, od 09.00 do 15.00 časova.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju, treba da ponese ličnu kartu. Ukoliko je ne poseduje, državljanstvo Republike Srbije dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili uverenjem o državljanstvu, a u inostranstvu- i važećom putnom ispravom.

Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatsko – konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Opšti poziv proizvodi isto pravno dejstvo kao i pojedinačni poziv (čl. 10 Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi).

 

CENTAR MINISTARSTVA ODBRANE OBRENOVAC

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE