Obrenovac, 26.02.2020

Počela škola pčelarstva za početnike


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.02.2017
Školu pčelarstva podržala GO Obrenovac i Komisija za poljoprivredu
U saradnji sa  Komisijom za poljoprivredu počela je obuka namenjena pčelarima početnicima sa teritorije GO Obrenovac. Za ovaj vid obuke prijavilo se 35 polaznika koji će nakon teoretske preći i na praktičnu obuku. 

Obuka će trajati do kraja marta i sadržaće 18 teoretskih časova i nekoliko terenskih gde će polaznici imati priliku da se upoznaju sa različitim tipovima košnica i rada sa košnicama. Obrenovac ima lepih terena za pčelarstvo i za prolećni razvoj košnica - rekao je Branislav Vilotić, predsednik Udruženja pčelara Obrenovac.

Osnovni ciljevi obuke su stručno osposobljavanje i aktivnosti sticanja veština u pčelarstvu, povećanje broja košnica u kojima se proizvodi med i pčelinji proizvodi uz tradicionalne veštine i savremena znanja, povećanje proizvodnje pčelarskih proizvoda, povećanje prihoda u domaćinstvima koja se bave ili planiraju da se bave pčelarskom proizvodnjom.

Prema rečima predavača Ljubodraga Stanišića predavanja će biti  koncipirana upravo na školi pčelarstva, od osnove, taksonomije rasprostranjenosti pčele, njene biologije, apitehnike, osnove pčelarskih proizvoda i bolesti pčela, kao i na praktičnom radu gde će moći da pokažu sve ono što su usvojili na predavanjima.

Komisija za poljoprivredu GO Obrenovac podržava projekte i inicijative udruženja i građana Obrenovca. Mi imamo dobru saradnju sa Udruženjem pčelara Obrenovac i tu saradnju smo krunisali školom pčelarstva za početnike. Mi kao opština sponzorišemo ovu edukaciju i nastavićemo i dalje da sarađujemo sa udruženjem i da imamo što bolje rezultate što se tiče pčelara. Moram da kažem da saradnja sa svim udruženjima i novoformiranim udruženjem poljoprivrednika je na veoma visokom nivou, mi ostvarujemo naš cilj a to je pomoć našem poljoprivredniku iz Obrenovca - rekao je član Veća i predsednik Komisije za poljoprivredu, Aleksandar Bogićević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE