Obrenovac, 22.02.2019

OPA! Vlada deli stanove...


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2018.
'Uzmi ra─Źun i pobedi' i u 2018. godini

Foto:Printscreen


´╗┐

Borba protiv sive ekonomije jedan je ekonomskih prioriteta Vlade, a orgnizacija nagradne igre je jedna od va┼żnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

"Imaju─çi u vidu veliki uspeh prvog kruga u kojem je prema istra┼żivanju NALED-a u─Źestvovalo gotovo 40 odsto gra─Ĺana i poslato više od 85 miliona ra─Źuna, Vlada je na današnjoj sednici usvojila zaklju─Źak o organizovanju novog ciklusa nagradne igre jer je ocenjeno da je rekordni odziv zna─Źajno doprineo ja─Źanju poreske kulture gra─Ĺana i privrede i izgradnji svesti o va┼żnosti pla─çanja poreza i odgovornog poslovanja za dobrobit celog društva", stoji u saopštenju Vlade.

Prire─Ĺiva─Ź novog ciklusa bi─çe Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju.

Nagradni fond "Uzmi ra─Źun i pobedi 2018" bi─çe zna─Źajno vredniji nego prošle godine i sastoja─çe se od ve─çeg broja automobila i stanova koji ─çe biti dodeljeni u─Źesnicima u nagradnoj igri, tokom javnog izvla─Źenja.

Pored ja─Źanja svesti gra─Ĺana o gubicima koje svi gra─Ĺani Srbije trpe usled sive ekonomije, prvi ciklus imao je i zna─Źajne fiskalne efekte.

Tokom tri meseca nagradne igre, evidencija prometa preko fiskalnih kasa pove─çana je za ─Źak 33% kod malih obveznika kod kojih je siva ekonomija najzastupljenija, a poreski inspektori registrovali su za ─Źetvrtinu manje prekršaja u izdavanju fiskalnih ra─Źuna. U istom periodu zabele┼żen je rast bezgotovinskih transakcija za 18,5 odsto.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE