Obrenovac, 28.05.2020

OVO JE LISTA NAJSTRESNIJIH GRADOVA NA SVETU


Izvor: Kurir.rs/Metro.co.uk/Zipjet,Lokalne novine | Obrenovac, 28.09.2017.
Evo na kom je mestu Beograd

Foto:Beta/Emil Vaš


´╗┐

Teško je prona─çi idealnu ravnote┼żu izme─Ĺu stresnog ┼żivota i u┼żivanja u velikim gradovima, ali u nekim delovima sveta to mo┼że da bude te┼że/lakše nego u drugim.

Prate─çi niz faktora o tome šta izaziva stres i negativno uti─Źe na mentalno zdravlje ljudi (nezaposlenost, javni dug, gu┼żve u saobra─çaju, kvalitet javnog prevoza, bezbednost, zaga─Ĺenost, broj sun─Źanih dana…) sajt Zipjet sastavio je listu najstresnijih i najopuštenijih gradova na svetu.

Bagdad

Ne iznena─Ĺuje ─Źinjenica da je Bagdad u Iraku najstresniji grad za ┼żivot na celom svetu, a u stopu ga prati Kabul u Avganistanu. Nova istra┼żivanja obuhvatila su merenja nivoa stresa i anksioznosti u 500 gradova širom sveta.

Kao parametri uzeti su stres zbog nezaposlenosti, dugova, percepcije bezbednosti, kao i nivoi fizi─Źkog i psihi─Źkog zdravlja.

Manila

Kao najmanje stresni gradovi na samom vrhu liste nalaze se Štutgart, Luksemburg, Hanover, Bern i Minhen. Ono što je zanimljivo jeste da se u prvih 25 na listi najmanje stresnih gradova nalazi samo jedan grad u Americi i to Sijetl na 12. mestu.

Bagdad

Najgore rangirani ili najstresniji gradovi na zemlji su takvi zbog nedostatka zelenih površina, lošeg javnog prevoza i psihi─Źkog zdravlja, sa velikim zaga─Ĺenjem. Najviše gradova na listi broji Nema─Źka koja je ulo┼żila u sve ovo i izbegla loš plasman. 

Najstresniji gradovi na svetu su Kairo, Dakar, Lagos, Kabul i Bagdad. Oni su najgore plasirani zbog percepcije sigurnosti, ali i lošeg mentalnog zdravlja.

Štutgart

I glavni grad Srbije našao se na ovoj listi, a na kom je mestu pogledajte OVDE!

Najstresniji gradovi:

1. Bagdad
2. Kabul
3. Lagos
4. Dakar
5. Kairo
6. Teheran
7. Daka
8. Kara─Źi
9. Nju Delhi
10. Manila

Najopušteniji gradovi:

1. Štutgart
2. Luksemburg
3. Hanover
4. Bern
5. Minhen
6. Bordo
7. Edinburg
8. Sidnej
9. Grac
10. Hamburg

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE