Obrenovac, 14.12.2018

ODMOR U SRBIJI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2017.
Za 2018. predvi─Ĺeno 80.000 vau─Źera

Foto:Profimedia


´╗┐

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Uredbu o uslovima i na─Źinu dodele i koriš─çenja sredstava za podsticanje unapre─Ĺenja turisti─Źkog prometa doma─çih turista na teritoriji Republike Srbije.

S obzirom da turizam predstavlja izuzetno va┼żnu granu nacionalne ekonomije, direktno podsti─Źe zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta i doprinosi ukupnom bruto doma─çem proizvodu, Vlada Srbije je odlu─Źila da usvoji Uredbu koja predvi─Ĺa dodelu 80.000 vau─Źera za odmor u Srbiji za narednu godinu.

Korisnici vau─Źera mogu biti: penzioneri, nezaposlena lica sa evidencije NSZ, korisnici prava na dohodak za pomo─ç i negu drugog lica, zaposleni ─Źija primanja ne prelaze iznos od 60 hiljada mese─Źno, ratni vojni i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze 60 hiljada mese─Źno, korisnici prava na naknadu na porodi─Źnu invalidninu po palom borcu, korisnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

Gra─Ĺani vau─Źere mogu koristiti zaklju─Źno sa 20. novembrom slede─çe godine, na teritoriji cele Srbije, izuzev Beograda i Novog Sada, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvr─Ĺivanju plana zvani─Źne statistike za 2018. godinu.

Izrada programa i planova zvani─Źne statistike predstavlja jedan od zna─Źajnih segmenata u procesu prilago─Ĺavanja Srbije sa standardima i praksom Evropske unije.

Donošenjem programa i planova zvani─Źna statistika obezbe─Ĺuje podatke za pra─çenje rezultata aktivnosti, naro─Źito u ekonomskoj oblasti i ocenu kriterijuma sposobnosti preuzimanja obaveza iz ─Źlanstva u Evropskoj uniji.

Zvani─Źna statistika va┼żna je i u odnosima Srbije sa drugim me─Ĺunarodnim institucijama, kao što su Ujedinjene nacije, Me─Ĺunarodni monetarni fond, Svetska banka.

Vlada Srbije donela je na sednici odluku o ukidanju viza za gra─Ĺane Republike Surinam.

Donošenjem ove odluke o─Źekuje se pove─çan broj poseta i turisti─Źkih dolazaka dr┼żavljana Republike Surinam u Srbiju, kao i potencijalnih investitora.

Odlukom se omogu─çava stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i sveobuhvatno unapre─Ĺenje bilateralnih odnosa dve dr┼żave.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE