Obrenovac, 15.02.2019

Obezbeđeno 250 miliona za start-ap kompanije


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.02.2018.
Ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović posetio Obrenovac

Foto:Tanjug
Obilazeći preduzeće "Mont Stubline" , koje se bavi proizvodnjom i montažom delova za postrojenja za biomasu, Ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović je rekao da je ovoj kompaniji država pomogla da unaprede proizvodnju sredstvima od oko 25 miliona dinara.

Popović je tokom ove posete podsetio da je ministarstvo već obezbedilo 100 miliona dinara za finansiranje ženskog inovacionog preduzetništva.

“Za žensko inovaciono preduzetništvo su predviđena sredstva od preko 100 miliona dinara, a uskoro će biti konkurs za još 250 miliona dinara za start-ap, nove kompanije, kao i za one koje već imaju svoju inovacionu delatnost.” - kaže Popović.

Pre svih, objašnjava on, novi konkurs je namenjen mladima koji žele da se bave inovacijama u okviru malih i srednjih preduzeća.

“Želim posebno da naglasim da vlasnici kompanije nisu pripadnici ni jedne političke partije. Mene stranačka pripadnost apsolutno ne interesuje. Interesuju me samo firme koje dobro rade i dobro proizvode.” - kaže Popović.

Napominje da je razlog zašto se država odlučila da pomogne i ovom preduzeću i taj, što će, kaže, ova firma sredstva uložiti u povećanje broja radnika i povećanje izvoza.

“Ova kompanija praktično svu svoju proizvodnju izvozi u zemlje Evropske unije, a ja ću im lično pomoći da izvoze i u Rusiju.” - kaže Popović.

Inače, ova kompanija je za projekat "Ekonomični izmenjivači toplote za pasterizaciju organskog otpada" dobilo sredstva kroz Program saradnje nauke i privrede Fonda za inovacionu delatnost u visini od 212.266 miliona evra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE