Obrenovac, 28.02.2020

Preventivni obilazak rečnih vodotokova


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.04.2017.
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je sve tačke koje su od značaja za bezbednost Obrenovca zajedno sa predstavnicima JVP 'Beogradvode' i Vatrogasne stanice Obrenovac

Foto:Facebook
On je ovom prilikom rekao da je preventivni obilazak urađen nakon naredbe Republičkog štaba za vandredne situacije i na osnovu informacija Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Srbije.


 
- Trenutno stanje jeste dobro, međutim za utorak i sredu su najavljene velike padavine preko 30ml po metru kvadratnom i to je nešto što će biti pod budnim okom pažnje svih službi koje su nadležne za bezbednost Obrenovca i mi ćemo pravovremeno izveštavati građane Obrenovca. Sa obzirom da se poljoprivrednici žale da je zemlja suva i sa obzirom da smo imali pripremne radove na sanaciji pre svega kanala pored puta i unutrašnjih voda kao i sanaciju svih nasipa, mislim da ova količina voda koja je najavljena je nešto što neće predstavljati nikakvu opasnost. Sve službe će narednih dana biti u pripravnosti kako bi se građani izveštavali na pravi način. Bez obzira što su praznici ekipe su stalno na terenu i zahvalio bih se svim nadležnim službama - kazao je Čučković.Ivan Kuzmić nadzornik radne jednice JVP ,,Beogradvode" istakao je da su sve reke u koritima i da ne postoji bojazan od bilo kakve opasnosti i izlivanja. On je rekao da su ekipe redovno na terenu i da se prati stanje svih vodoprivrednih objekata. Kuzmić je dodao da se trenutno radi sanacija nasipa preko kojih prelazi autoput i da će nakon tih radova svi objekti biti potpuno bezbedni.Kontrola kritičnih tačaka izvršena je na reci Tamnavi kod Ćemanovog mosta, nasipu Čikovac u Velikom Polju kao i na crpnoj stanici TE Veliki Crljeni na Kolubari.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE