Obrenovac, 23.02.2020

OBILAZAK RADOVA NA IZGRADNJI MOSTA PREKO SAVE I KOLUBARE (FOTO)(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2017.
KORIDOR 11

Foto:lokalnenovine.rs
Generalni direktor EPS-a Milorad Grčić i Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su danas radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare, koji je sastavni deo projekta izgradnje autoputa na Koridoru 11 od Surčina do Obrenovca.

Radovi su počeli 1. marta , a izgradnja trase puta sa kompletnom infrastrukturom - elektroinstalacije, trafostanica, telekomunikaciona i saobraćajna oprema je u dužini od 17,6km. Pred toga, projekat uključuje i izgradnju ovog mosta preko Save i Kolubare u dužini od 1.766 metara, nadvožnjaka preko železničke pruge Ostružnica-Batajnica, kao i dve petlje - Surčin i Obrenovac.

Direktor EPS-a Milorad Grčić rekao je da se zahvaljujući autoritetu i garanciji Vlade RS gradi ovaj autoput, koji je veoma važan za Obrenovac jer otvara mnogo mogućnosti za razvoj privrede.  

-Most na kom se nalazimo, most na reci Kolubari je deo koridora, deo autoputa koji je veoma važan za Srbiju, a još važniji sa lokalnog aspekta za Obrenovac. Zahvaljujem se Ministarstvu, Vladi RS i ovo je najveći dokaz svim građanima da Vlada RS razmislja o infrastrukturi, shvata i sprovodi u delo sve projekte izgradnje infrastrukture, odnosno autoputeva i ponovo se vraćam na most na Kolubari kao nezaobilazni deo autoputa od Obrenovca prema Ubu. Ovaj most je spoj i simbolično on se nalazi na reci Kolubari, koja je obrenovčanima i u lepom i u ružnom sećanju, ali ono što je najvažnije gradnja autoputa otvara mnogo mogućnosti za razvoj privrede. Uostalom, sama fabrika MeiTa ne bi bila tu gde jeste da ovaj autoput nije trasiran, a da ova Vlada nije imala autoritet da može da garantuje da će autoput biti izgrađen.-rekao je Grčić

Od 07. marta se ovaj projekat može videti na postamentima koji se nalaze na Gradskom trgu.

20 kilometara direktnog autoputa, što znači sigurnu budućnost za sve građane Obrenovca i davanje prilike mladima da ostanu ovde, rekao je predsednik opštine Miroslav Čučković.

-Danas Obrenovac dobija još jedan most na svojoj teritoriji. Mostovi su najvažniji infrastrukturni projekti. I ovaj most je završen i on će biti pušten u saobraćaj do kraja godine kada bude spojena saobraćajnica koja mu prilazi, a izgradnja mosta preko Kolubare i Save koji je na drugoj strani je u dužini od 2km i ti radovi su u toku. Na taj način, mi ćemo moći iz grada da izađemo na nekoliko mostova i na taj način će svi građani Obrenovca imati kvalitetniji život u budućnosti. Ovo su konkretne mere Vlade RS na našoj teritoriji, mere koje će pružiti mogućnost za ekonomski razvitak, bezbednost u saobraćaju, da naša opština bude neodvojivi deo prestonice i da bude u direktnoj vezi sa svim drugim evropskim gradovima. To je velika vest za građane Obrenovca i mi ćemo i dalje pomagati sve što je našoj moći da ovakvi projekti brže napreduju, u delu administrativnog pripremanja dokumntacije i sve vrste tehničke pomoći koja je neophodna izvođačima na terenu na našoj teritoriji. Zahvaljujemo se Vladi RS na ovoj investiciji i 20km autoputa kroz našu teritoriju je zaista nešto što je za veliko poštovanje i konkretno za korist naših stanovnika. – rekao je Čučković

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE