Obrenovac, 17.06.2019

Novi put spojio Obrenovac, Barajevo i Čukaricu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.11.2018.
Na delu gde su nekada bile njive i loši nekategorisani putevi, sada su povezana četiri naselja i tri opštine

Foto:Printscreen
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je u četvrtak puštanju u saobraćaj novog alternativnog puta koji spaja Malu i Veliku Moštanicu, Vranić i Meljak u koji je uloženo blizu 100 miliona dinara.

Događaju su prisustvovali predsednici opština Obrenovac, Barajevo i Čukarica Miroslav Čučković, Slobodan Adamović i Srđan Kolarić.

Vesić je istakao da su novim putem, na delu gde su nekada bile njive i loši nekategorisani putevi, povezana četiri naselja i tri opštine, što je plod izuzetne saradnje Grada Beograda, Vlade Republike Srbije i tri gradske opštine.

"Na ovaj način smo značajno podigli kvalitet života ljudi iz ovog dela Beograda, jer su meštani Male i Velike Moštanice, Vranića i Meljaka, koji su udaljeni samo dva-tri kilometra, dosad morali da putuju i do 20 kilometara. Takođe, pokazali smo koliko je važno da velike projekte moramo da radimo zajedno i sprovodimo jedinstvenu politiku", rekao je Vesić.

On je naglasio je da značaj ove deonice u tome što predstavlja vezu za građane Čukarice i Barajeva sa Ibarske magistrale prema Bariču.

"U Bariču je fabrika ”Mei Ta”, u kojoj je trenutno zaposleno 2.600 ljudi, dok će u maju biti završena i nova fabrika, kada je predviđeno da radi do 3.500 građana. Ovo će omogućiti da se pored Obrenovčana, i građani Čukarice i Barajeva zaposle u kompaniji koja predstavlja jednu od najvećih investicija u Beogradu", kazao je Vesić.

On je napomenuo i to da se ne rade samo postojeći već i potpuno novi putevi, što se u Beogradu decenijama nije bio slučaj.

"Na taj način povezujemo ljude, omogućavamo im brži i lakši dolazak do škole, vrtića ili radnog mesta. Takođe, podižemo i vrednost imovine meštana jer im podižemo kvalitet života, a to podrazumeva da svi građani imaju put, javni prevoz, kanalizaciju i vodu. I kada to budemo imali, možemo da kažamo da smo svi Beograđani", izjavio je zamenik gradonačelnika i zaključio da novi put predstavlja i alternativni put prema Šapcu dok se ne reši problem velikog klizišta Duboko kod Umke.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović izrazio je zahvalnost Goranu Vesiću i predsednicima opština Obrenovac i Čukarica, jer su prepoznali interes spajanja ove tri opštine. On je najavio uključivanje novog puta u liniju javnog prevoza 860 D, jer meštani u tom delu nemaju nikakav prevoz.

Čučković je poručio da i ovaj put predstavlja simbol podrške Grada Beograda i Vlade Srbije ljudima koji žive u najudaljenijim delovima prestonice i koji su bili decenijma zaboravljeni, zbog čega je posebno zahvalio Vesiću jer je imao sluha za ove radove.

On je ovom prilikom najavio da će u narednim danima biti otvorena fiskulturna sala u naselju Skela, kao i početak izgradnje kanalizacije u selu Zvečka na Valjevskom putu.

Kolarić je, takođe, potvrdio da je izgradnja puta dokaz odlične saradnje Grada Beograda i opština. Osim toga, on je istakao da je novi put izuzetno važan za građane Čukarice jer se značajno skratila razdaljina između Velike i Male Moštanice, a predstavlja i alternativu meštanima ovih naselja i Meljaka za Ibarsku magistralu.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac, Mirko Vranešević naglasio je da je cilj da do 2020. godine svaka obrenovačka mesna zajednica bude povezana direktnom linijom do Beograda.

Predsednik Saveta mesne zajednice Mala Moštanica Ivan Lazarević je rekao da je 2018. istorijska godina za to selo i podsetio da je proletos napravljen novi put, kojim je Mala Moštanica spojena sa Ruckom i da su uvedene dve linije javnog prevoza sa preko 50 polazaka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE