Obrenovac, 19.06.2019

Obrenovački penzioneri posetili Cer, Tronošu i Tršić (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.11.2018.
Gradska opština Obrenovac nastavlja realizaciju programa namenjenih najstarijim sugrađanima

Foto:lokalnenovine.rs
Gradska opština Obrenovac je tokom 2017. godine pokrenula niz programa koji za cilj imaju poboljšanje uslova života i društvenog aktivizma starijih sugrađana. Jedan od tih programa nastavljen je i tokom ove godine, a podrazumeva izlet za penzionere koji se organizuje svake subote u cilju unapređenja njihovog slobodnog vremena. Posle Oplenca, Fruške Gore i Smedereva, obrenovački penzioneri ovog vikenda obišli su znamenitosti Loznice.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Dragan Mladenović istakao je značaj ovakvih izleta, pošto najstariji sugrađani dobijaju mogućnost da se potpuno besplatno upoznaju sa istorijom i znamenitostima Srbije. On je rekao da će se realizacija izleta nastaviti od februara naredne godine i pozvao sve penzionere da se prijave u svojim mesnim zajednicama.

Opština Obrenovac je odvojila značajna finansijska sredstva kako bi u toku ove godine penzionerima omogućila besplatne izlete, što je jedan od vidova pažnje prema svojim najstarijim sugrađanima, zahvaljujući čijem radu i trudu se razvijao Obrenovac.

Obrenovački penzioneri su do sada imali prilike da posete Oplenac, zadužbinu Karađorđevića, Kraljeve vinograde, Frušku Goru, manastir Kovilj, kuću Laze Kostića, Smederevsku tvrđavu, Vile Obrenovića i Starog grada.

Izlet u Loznici podrazumevao je obilazak manastira Tronoša i mesta Tršić, rodnog mesta srpskog filologa i reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića.

Zajedno sa predsednikom Gradske opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, na izlet su pošli penzioneri iz Mesne zajednice Ratari. On je ovom prilikom naglasio da je u poslednje dve godine više hiljada penzionera iz Obrenovca otišlo na izlet i napomenuo da je Obrenovac grad jednakih šansi, pošto podjednako brine o svim građanima.

"Za mlade smo spremili besplatna letovanja i zimovanja, besplatan sport. Maturanti odlaze svakog leta na Zakintos. U ovom našem programu do sada je bilo više od 3700 penzionera i sa obzirom da naš grad ima 12 000 penzionera, to je trećina kompletnog stanovništa. Na ovaj način mi njima vraćamo za sve ono što su oni učinili za razvoj našeg Obrenovca i naše Srbije", rekao je Čučković i dodao da će se ovaj vid aktivnosti nastaviti i u narednoj godini, kada će najstariji Obrenovčani moći da obiđu neke nove destinacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE