Obrenovac, 21.01.2019

Obrenovaki aci unapreuju intelektualne ve禳tine


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2018.
Ukupno stotinu obrenovakih aka e tokom maja i juna besplatno pohaati kurseve koji e im pomoi da unaprede intelektualne ve禳tine

Foto:Printscreen


Gradska opština Obrenovac je pokrenula pilot projekat u okviru kojeg e 50 srednjoškolaca i 50 osnovaca proi kurs brzog itanja i kurs tehnika pamenja.

Igor Raki osniva Škole intelektualnih veština je objasnio da se na tim predavanjima mo鱉e saznati sve ono što uenici ranije nisu imali koga da pitaju.

"To su pitanja kako se ui, kako se odr鱉ava koncentracija i motivacija, kako da nešto br鱉e proitam ili kako da nešto ne zaboravim. Dakle, to je jedan skup intelektualnih veština koji treba da pomogne uenicima kroz školu i kroz studije i da im bude lakše i jednostavnije. Naše obrazovanje je u takvom sistemu da je njegova funkcionalnost na niskom novou. Prema meunarodnom PISA testu, u kojem uestvuje 64 zemlje, mi smo na 58. mestu. Mi, zajedno sa opštinom Obrenovac, pokazujemo da 鱉elimo da radimo na tome." – kazao je Raki i dodao da bi nakon predavanja uenje aka trebalo da se ubrza dva puta, kao i da e moi niz apstraktnih pojmova da upamte i do pet puta br鱉e.

Dragan Bla鱉i, pomonik predsednika Gradske opštine Obrenovac je istakao da e u ovom projektu uestvovati po 25 aka Gimnazije u Obrenovcu, Poljoprivredno hemijske škole, kao i Prve obrenovake osnovne škole i Osnovne škole ”Posavski partizani”.

"Ovo je naš nain da pomognemo školarcima i da im se zahvalimo na rezultatima koje posti鱉u na takmienjima." – rekao je Bla鱉i i dodao da se od predavanja oekuje pozitivan efekat kao i da e projekat sledee školske godine biti proširen i na ostale škole.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili PR Agencija za izradu i odr鱉avanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoenje izvora
Ostale uslove kori禳enja portala proitajte OVDE