Obrenovac, 17.01.2019

Održano predavanje „Kombinovane metode pčelarenja“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2018.
Nova saznanja stigla su baš kada pčelari idu u susret prolećnom razvoju svojih društava

Foto:Printscreen
U Gradskoj biblioteci „Vlada Aksentijević“ održano je predavanje na temu „Kombinovane metode pčelarenja“. Pčelarima sa teritorije Gradske opštine Obrenovac deo svog tridesetogodišnjeg iskustva preneo je Ljubiša Jeverica.

„Danas smo imali jedno predavanje koje je imalo za temu da ovaj prolećni razvoj malo obradimo i da objasnimo pčelarima kako taj pčelinji nagon, koji je iz godine u godinu na ovim terenima sve veći, može da se predupredi. Pčelinja drušva nisu u radnom raspoloženju, ne donose med i to je i danas česta pojava“, kaže Jeverica koji je tokom predavanja razgovarao sa svima onima koji se bave proizvodnjom meda.

Kako prošlogodišnji prinosi meda nisu bili na očekivanom nivou, ovaj susret pčelara poslužio je i za razgovor o unapređenju uslova za legla, kao i svemu što donosi prolećni period.

„Bagrem je bio oskudan sa nekih osam do 10 kilograma, ali na suncokretu društva koja su bila pripremljena, znala su doneti i do 50 kilograma meda. Taj prostor između bagrema i suncokreta je vrlo bitan, a potrebno je da se društva pripreme, da tamo odu sa jednom većom količinom legla“, objasnio je Jeverica.

Iz Društva pčelara „Obrenovac“ navode da bi već na sledećem predavanju mogla da se nađe i tema bolesti pčela.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE