Obrenovac, 11.08.2020

ODE SVE


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 22.06.2019.
Uskoro pozivi za privatizaciju Laste, Petrohemije, Jat Tehnike, Jat apartmana

Foto:Damir Dervisagic


´╗┐

Dr┼żavni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanovi─ç izjavio je da o─Źekuje da ─çe u narednom periodu biti raspisani javni pozivi za privatizaciju Laste, Petrohemije, Jat Tehnike, Jat apartmana, ali i pozivi za druga preduze─ça za koje se jave potencijalni kupci.

Stevanovi─ç je za TV Prva rekao da ─çe tender biti raspisan za 15 do 20 preduze─ça iz privatizacionog portfelja, onda kad se za njih pojave zainteresovani investitori.

Prema njegovim re─Źima, u proteklih nekoliko godina, privatizacioni portfelj od oko 560 preduze─ça, sveden je na 85 - 86 preduze─ça.

"Meni je drago što sa aspekta Ministarstva privrede, privatizacija nije više tema broj jedan. Sada smo po─Źeli da pri─Źamo o nekim drugim stvarima i da budemo malo više kreativni", rekao je Stevanovi─ç.

Kako je objasnio, za oko 30 preduze─ça trenutno nije mogu─çe objaviti javni poziv, jer se vode sudski procesi, postoje imovinski ili drugi problemi.

"U portfelju imamo i 11 banja za koje o─Źekujemo da ─çemo uskoro po─Źeti sa objavljivanjem javnih poziva za privatizaciju. Imamo i desetak preduze─ça na Kosovu i Metohiji, a njihovo rešenje ─çe biti deo opšteg rešenja i konsenzusa oko KiM", rekao je Stevanovi─ç.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE