Obrenovac, 25.02.2020

OBRENOVAC U DUHU NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA (FOTO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2018.
Praznična euforija je uveliko počela, a evo kako je Obrenovčanima protekla poslednja nedelja u 2018. godini...

Foto:lokalnenovine.rs/printscreen
Deda Mraz je ove godine morao ozbiljnije da se sprema kada je u pitanju Obrenovac. Nedelju za nama obeležila je, između ostalog, i vest da je naš grad u 2018. postao bogatiji za 705 beba, što je samo jedan od razloga za veći broj najlepših poklona. Osim toga, najmlađi Obrenovčani su proteklih 12 meseci bili vredni i poslušni, pa nema sumnje da su zaslužili pregršt paketića.

Početkom nedelje pokloni su obradovali decu članova Udruženja ratnih vojnih invalida i boraca u ratovima devedesetih. Zatim su slatkiši, igračke i poruke podrške krenuli put Kosova i Metohije, jer su Obrenovčani bili složni u ideji da, makar i malim znacima pažnje, ulepšaju praznike deci južne srpske pokrajine.

Novogodišnje čarolije i darolije nastavljene su kada je Savet mesne zajednice Dudovi, drugu godinu zaredom, podelio paketiće mališanima ovog naselja. Za njih je, u Sportsko-kulturnom centru, održana i predstava pod nazivom „Novogodišnja avanturica“.

Klince i klinceze iz vrtića „Veseljko“ oduševilo je iznenađenje koje su im pripremili učenici nižih razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“. Uz novogodišnju priredbu, budući prvaci su se upoznali sa školom i drugarima koji su im poželeli srećne praznike.

Posebnu pažnju privukao je i novogodišnji vašar u OŠ „Jefimija“. Učenici ove škole predstavili su najlepše novogodišnje kape, ukrase, čestitke i mnoge druge predmete sa prazničnim motivima. Timski rad, saradnja između nastavnika i roditelja, ali i neizostavna kreativnost đaka, stvorili su jednu izuzetno kvalitetnu manifestaciju, koja poprima okvire tradicionalnog.

Novogodišnja magija nije izostala ni u Osnovnoj školi „Posavski partizani“. Nedelja, u kojoj su organizovane brojne aktivnosti kao što su pozorišna predstava, prodajna izložba, krunisana je održavanjem maskenbala za učenike od prvog do trećeg razreda. Princeze, prinčevi, vile, Crvenkapa i mnogi drugi bili su deo slike koja se mogla zateći i u osnovnoj školi u Ljubiniću.

I u OŠ „Ljubomir Aćimović“ deca su uživala u prazničnoj atmosferi. Priredbom i paketićima izmamljeni su osmesi na licima kako gostiju, tako i zaposlenih u ovoj ustanovi.

Pokloni u vidu slatkiša i igračaka obradovali su i mališane čiji roditelji rade u kompaniji „Prva Iskra Namenska“.

I Crveni krst Obrenovac je, u saradnji sa vrtićem „Bajka“ i uz pomoć Gradske opštine Obrenovac, podelio paketiće deci kojoj je taj vid pažnje najpotrebniji. Radi se o mladima iz Udruženja dece sa cerebralnom paralizom, Udruženje gluvih i nagluvih, kao i onih iz socijalno ugroženih porodica.

Svaki od dodeljenih paketića otišao je u prave ruke, a Deda Mrazu ostaje da održava kondiciju i u 2019. godini, kako bi deca Obrenovca bila zadovoljna pri dolasku svih budućih praznika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE