Obrenovac, 29.02.2020

Kadrovsko pojačanje u Domu zdravlja 'Obrenovac' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.04.2019.
Obrenovački Dom zdravlja dobio je novog lekara specijalistu oftalmologije

Foto:lokalnenovine.rs
Radovi na izgradnji novog krila ”D” Doma zdravlja ”Obrenovac” napreduju, a broj zaposlenih stručnjaka raste. Naime, posle gotovo godinu dana, obrenovački Dom zdravlja dobio je novog lekara specijalistu oftalmologije.

Stručni kadar ove zdravstvene ustanove pojačala je doktorka Vera Doroslovački, koja će primati pacijente ponedeljkom i petkom od 9.00 do 19.00 časova.

Takođe, prema rečima direktora Doma zdravlja, dr Obrada Isailovića od danas je 12 lekara upućeno na specijalizacije u raznim oblastima zdravstvene zaštite.

"To se nije dogodilo u zadnjih 30 do 40 godina postojanja Doma zdravlja. Za 3 do 4 godine očekujemo 12 specijalista, pored oftalmologa kojeg sada imamo, dobićemo još dva oftalmologa. Imaćemo i dva otorinolaringologa, dva pedijatra, jednog ginekologa, dvoje specijalista opšte medicine, dvoje specijalista urgentne medicine i jednog specijalistu preventive dečije stomatologije", kazao je Isailović i naglasio da će Dom zdravlja i kadrovski i prostorno i opremom biti jedan od najopremljenijih domova.

Prilikom posete Domu zdravlja predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković napomenuo je da je kvalitetna zdravstvena zaštita prioritet svih prioriteta.

"Sve institucije u našem gradu moraju da dišu kao jedno, bez obzira da li je republička, gradska ili opštinska institucija u pitanju, mi ćemo jedni druge pomagati, a sve u korist naših građana. Upravo takva je dugogodišnja saradnja Doma zdravlja i opštine. Trudimo se da sve nedostatke, što finansijske što nefinansijske, otklonimo i pomognemo. Ovaj problem sa očnim lekarom nije bio novčani, već organizacioni. Mi smo koristili sve naše kontakte koje imamo da dobijemo lekara za naše građane", rekao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE