Obrenovac, 12.08.2020

ODRŽAN TREĆI FESTIVAL VINA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.02.2019.
Pod sloganom 'Malo vina, mnogo ljubavi' u Sokolskom domu okupili su se proizvođači omiljenog alkoholnog pića

Foto:lokalnenovine.rs
Iz različitih krajeva Srbije, ali i inostranstva stigla su samo najbolja vina. Sokolski dom je u subotu bio centar u kom su se pomešali najrazličitiji ukusi i to zahvaljujući Trećem festivalu vina. Vino iz manastira Hilandar, vino iz Istre, vino sa Fruške gore, zatim i juga Srbije dočekali su na štandovima veliki broj oduševljenih posetilaca.

„Uspeli smo da spojimo nespojivo. Od francuskih sireva, hrvatskog vina iz Istre, vojvođanskih tartufa, ali i vina iz drugih krajeva Srbije... Uspeli smo da spojimo Frušku goru sa jugom Srbije, sa Kosovom“, rekao je Mihailo Dimitrijević, organizator festivala.

O festivalu na kom je učešće uzelo 36 izlagača pričaće se i u Americi, jer je bilo i onih koji su prešli i „preko bare“ da bi osetili ukus srpskih vina.

Jednu od najznačajnijih manifestacija u našem gradu podržala je, kao i prethodnih godina, Gradska opština Obrenovac.

„Veoma nam je drago što se na teritoriji naše opštine stvaraju, i već na sledećem festivalu će se predstaviti u punom kapacitetu, dve vinarije. Jedna iz Grabovca, druga iz Skele“, kazao je Miodrag Mitrović, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, a zatim ukazao na to da Obrenovčani imaju na koga da se ugledaju jer u svom susedstvu imaju sjajne proizvođače vina.

Dobra vest za sve proizvođače vina stigla je iz Ministarstva poljoprivrede, a Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra, objasnio je o čemu se tačno radi i na koji način država podstiče bavljenje vinarstvom.

„Za veće vinare i one koji hoće ozbiljnija sredstva i da se ozbiljnije bave vinarstvom Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je jednu sektorsku analizu i nadam se da će u ovoj godini biti gotova, kako bismo sektor vina mogli da ubacimo u IPARD program, gde su mnogo veća sredstva, za koja će vinari moći da konkurišu već naredne godine“, rekao je Bogićević.

Reakcije posetilaca nagovestile su i ovog puta to da Festival vina u Obrenovcu ima svetlu budućnost, jer se ukus ove manifestacije i izloženih pića ne zaboravlja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE