Obrenovac, 22.02.2019

ŠTA SVE SRBI TRAŽE U OGLASIMA?


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 11.02.2018.
'Dobar dan, treba mi prijateljica na sat!'

Foto:Profimedia
Srbi prodaju sve - od mašine za pravljenje palačinki, aparata za krpljenje najlon čarapa, čokoladne fontane i hotela za kokoške, pa do tekstova za sahrane i pomene.

Profesionalni vodič finansija, asistent za šoping i prijatelji na sat samo su neke od brojnih usluga koje naši sugrađani nude u malim oglasima. Kako kažu, posla ima, a ni na zaradu se ne žale.

Hotel za kokoške

Miloš Jovanović, u kraju poznatiji kao Dule, osmislio je ekskluzivni hotel za kokoške.

- Hotel je odličan ukoliko kokoške imate na placu koji je udaljen od vaše kuće, jer ne morate ići svaki dan da ih obilazite. A i kokoške su generalno pametne, znaju da ne treba da ostanu napolju kad padne mrak. Lepo uđu u hotel, a mehanizam zatvori vrata - Dule.

Fakultet na prodaju

Mladić koji je upisao fakultet shvatio je da nema vremena da uči, pa je na stranicama oglasa odlučio da proda svoje jednogodišnje studije.

- To vam je kao da ste kupili auto, pa sad želite da ga prodate. Tražio sam način kako da izvučem novac, pa sam poslušao ljude sa fakulteta i stavio oglas. Mnogi su mi se javili, ali su odustali, jer je procedura malo komplikovana. Svakako, sve je zakonski regulisano, a ljudima sa
fakulteta nije važno da li ću studirati ja ili neko drugi umesto mene - objašnjava sagovornik.

Prijateljica na sat

- Oduvek sam umela da saslušam i pomognem, pa sam, na nagovor prijateljice, odlučila da svoj talenat i unovčim. Spojila sam lepo i korisno. Slušam probleme, dajem savete, a ima i žena i devojaka koje samo žele društvo za pozorište, restoran, šetnju ili kupovinu. Ja sam vam, što kažu, prijatelj na iznajmljivanje - objašnjava sagovornica i dodaje da ima i nepristojnih ponuda, ali da je vremenom naučila da ih prepozna.

Krckalica za orahe i lešnike

Vladan Mirjanić iz okoline Vrnjačke Banje šansu za zaradu prepoznao je u uslužnom krckanju oraha i lešnika. Kaže da mu to nije osnovna delatnost, ali da mu je drago što može da pomogne ljudima oko ovog fizički zahtevnog posla, ali i da zaradi koji dinar više. Ističe i da ni domaćica više nema kao što je ih nekada bilo.

- Tek kad sam zasadio svoje sadnice oraha, shvatio sam koliko je težak posao kad jezgro lešnika ili oraha treba da se odvoji od ljuske. Tad sam rešio da kupim mašinu koja radi na struju, a zove se krckalica. Mogu reći da mi se ljudi dosta javljaju - kaže Vladan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE