Obrenovac, 28.02.2020

OBRENOVAC - GRAD OTVORENOG SRCA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.12.2018.
I u 2019. godini Obrenovac će promovisati kulturu duha, tela, zdravog življenja i humanosti

Foto:lokalnenovine.rs
Gradska opština Obrenovac će na samom početku 2019. godine, po deveti put zaredom, organizovati manifestaciju ”Obrenovac – grad otvorenog srca”.

Po uzoru na tradicionalnu beogradsku akciju ”Ulica otvorenog srca”, 1. januara, od 10.00 do 14.00 časova, na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu, deci Obrenovca će srećnu Novu godinu poželeti glumci, muzičari, plesači, klovnovi, Deda Mrazevi…

U okviru programa, koji će se izvoditi na bini na gradskom trgu 1. januara, biće odigrana pozorišna predstava ”Lunja i Maza”, nakon koje sledi koncert hora ”Kruna od nota”, hora PU ”Perka Vićentijević”.

Prvog dana 2019. nastupiće i sva dečija Kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine Obrenova, a svojim sugrađanima srećne praznike će poželeti i baletske grupe ”Studio IDEA”, ”L Dens”, ”Golub”, ”Fokus” i ”Impuls”.

Na vitražima u parku biće postavljene fotografije sa prošlogodišnje manifestacije ”Obrenovac – grad otvorenog srca” i svako može preuzeti fotografiju na kojoj se nalaze njegovi najmiliji.

Na posebnom štandu će se služiti čaj, kolači i sendviči za posetioce, dok će svoj štand imati štićenici Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju, Sportsko – kulturni centar ”Obrenovac”, dečiji šahovski klub ”Hoze Raul Kapablanka”, Prva obrenovačka osnovna škola i drugi.

Biće organizovana izrada božićnih ukrasa od testa, podela magneta, bedževa i suvenira, izložba radova Gerontološkog kluba.

Prazničnu atmosferu će upotpuniti baloni, ukrasi, muzika… Na Trgu će decu zabavljati klovnovi, a pomoću fejs-pejnting tehnike moći će da se maskiraju u svoje omiljene crtane likove…

I ovog puta manifestacija ima humanitarni karakter, pa će svako ko dobije magnet ili bedž moći da donira, u skladu sa svojim mogućnostima, novčana sredstva koja će biti uplaćena u Fond ”Ivan Batinić”.

Osnovna ideja ove manifestacije je promocija kulture duha, tela, zdravog življenja i humanosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE