Obrenovac, 21.02.2020

Obrenovac pruža podršku Srbima na Kosovu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.02.2019.
Gradska opština Obrenovac deo je Protokola potpisanog između opština Grada Beograda i opština na KiM

Foto:@Cuckovicm
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić potpisali su danas u Palati „Srbija” Protokol o saradnji između opština Grada Beograda i opština na teritoriji Kosova i Metohije koji podrazumeva saradnju u više oblasti.

Protokolom je predviđena koordinacija između Kancelarija za KiM i Grada Beograda, usmeravanje i pružanje kontinuirane neophodne pomoći i podrške opštinama sa ciljem direktnog i trajnog poboljšanja životnog standarda građana na teritoriji KiM, a u skladu sa identifikovanim potrebama i razvojnim prioritetima.

Među opštinama koje će u svakom trenutku biti uz građane južne srpske pokrajine svakako je i Gradska opština Obrenovac. Predsednik opštine Miroslav Čučković danas je svojim potpisom zagarantovao je saradnju i podršku narodu na KiM.

"Učinićemo sve što je u našoj moći za opstanak našeg naroda", poručio je Čučković putem svog Tviter naloga.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ovom prilikom je naglasio da današnji događaj ima nekoliko poruka, a prva je da je Beograd glavni grad svih Srba gde god da žive.

"Zato Beograd počinje sa ovom akcijom jer ima posebnu obavezu prema Srbima bilo gde da žive. Današnji događaj znači da niste sami i da su Beograd i beogradske opštine sa vama", kazao je Vesić.

On je napomenuo da je važno to što su Srbi počeli da potpisuju međusobne sporazume, da sarađuju i naglasio da Beograd ima posebnu obavezu prema svim Srbima, a posebno prema najugroženijima, kao što je to narod sa Kosova i Metohije.

"Imamo posebnu obavezu da pomažemo naše ljude koji su ostali uprkos svim pritiscima i zato ovaj sporazum znači da ih nećemo samo pomagati materijalno i u vidu obnavljanja infrastrukture, već ćemo se truditi da organizujemo koncerte, predstave, turističke obilaske glavnog grada Srbije", izjavio je Vesić i dodao da će u toku ove i naredne godine biti realizovani dogovoreni projekti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE