Obrenovac, 28.02.2020

OLAKŠANA REGISTRACIJA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.02.2019.
Aplikacija za pristup bazi tehničkih karakteristika vozila

Foto:N.Fifić
Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova organizovali su seminar o bazi tehničkih karakteristika o vozilima i pravilniku o tehničkom pregledu vozila.

Pored osnovnih informacija o bazi, pravilniku o tehničkom pregledu vozila i novim uslovima za dobijanje ovlašćenja za tehnički pregled vozila, na seminaru je prezentovana aplikacija za pristup bazi tehničkih karakteristika o vozilima, saopštila je Agencija.

Uvođenjem nove opcije za pretragu „TVV zahtev rešavanje“ u aplikaciji Agencije za bezbednost saobraćaja koju koriste svi tehnički pregledi u Srbiji, omogućen je pristup svim tehničkim karakteristikama vozila koje su neophodne za proces registracije vozila.

Kroz aplikaciju Agencije tehničkim pregledima je omogućeno da na lakši i pouzdaniji način utvrde da li je došlo do promene tehničkih karakteristika vozila, s obzirom na to da su im obezbeđeni podaci o tehničkim karakteristikama vozila prilikom proizvodnje.

Pored toga, tehnički pregled može na osnovu podataka iz baze uočiti i sa sigurnošću odrediti da li je prilikom prethodnih registracija vozila došlo do greške prilikom upisa podataka u saobraćajnu dozvolu i da se ta greška administrativno ispravi.

Seminar je namenjen ovlašćenim pravnim licima za tehnički pregled vozila i korisnicima baze tehničkih karakteristika o vozilima, a pored Beograda biće organizovan i u Nišu, navedeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE