Obrenovac, 25.05.2020

ONI SU OBELEŽILI 2016.


Izvor: Beoinfo,Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2017.
Poznati svi dobitnici Nagrade grada Beograda

Foto:Beoinfo / Promo
Odluke komisija o dodeli Nagrade grada Beograda za 2016. godinu saopštene su juče na Svečanoj sednici Skupštine grada Beograda.

– Proglašavamo najbolje među najboljima u Beogradu, gradu u kojem živi, radi i stvara mnogo talentovanih ljudi, naučnika, umetnika, ali mladih ljudi koji su svoju kreativnost iskazali ne samo ovde već i u regionu i svetu. Teško je bilo odabrati najbolje i zadatak je bio zahtevan, ali je nesumnjivo da su renomirani članovi komisija to uspeli – rekao je predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

Dobitnici Nagrade grada Beograda za 2016. godinu su: za književnost i prevodno stvaralaštvo pesnik Miroslav Maksimović, pozorišno stvaralaštvo dramski umetnik Branko Vidaković, film i radio televizijsko stvaralaštvo reditelj i scenarista Miloš Radović, likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije fotograf Tomislav Peternek, muzičko i muzičko scensko stvaralaštvo kompozitor Jugoslav Bošnjak, društvene i humanističke nauke dr Miroslav Perišić i Jelica Reljić, zatim za prirodne i tehničke nauke Georg Džukić, Tanja D. Vukov i Miloš L. Kalezić, pronalazaštvo Miloš Milošević i Bojan Lazić, za izuzetno delo koje predstavalja doprinos razvoju medicine prof. dr Radovan Bogdanović i prof. dr Nedeljko Radlović, a za rad ili izuzetne vrednosti pojedinca kojima je dao značajan doprinos razvoju i unapređenju medicine prof. dr Dragana Vujić. Laureati u kategoriji arhitektura i urbanizam su arhitekte Sanja Đorđević i Vesna Radovanović iz Urbanističkog zavoda Beograda, za poljoprivredu Goran Tanasković iz Mladenovca, novinarstvo Velimir Pavlović, obrazovanje Maja Arsenović, sport Tijana Bogdanović i za herojsko delo Vesna Klačar.

Za dugogodišnji rad i trajni doprinos razvoju Grada Beograda nagrada je pripala arhitekti Predragu Ristiću, a dobitnica specijalnog priznanja za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad je Aleksandra Ninković Tašić. Za stvaralaštvo mladih u nauci nagradu je dobio Uroš Jovanović, a za stvaralaštvo mladih u umetnosti Dora Filipović. Nagrada „Svetislav Stojanović” za pojedinca pripala je Zoranu Zarviću, radniku Vatrogasno-spasilačke čete Zemun, a nagrada za vatrogasnu brigadu – Vatrogasno-spasilačkom bataljonu Zvezdara.

Nagrade će zvanično biti uručene 18. aprila.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE