Obrenovac, 21.05.2019

Delegacija opštine Obrenovac u poseti opštini Višegrad


Izvor: GO Obrenovac | Obrenovac, 22.09.2018.
Predsednik Gradske op┼ítine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç i predstavnici op┼ítine Obrenovac posetili su bratsku op┼ítinu Vi┼íegrad povodom Male Gospojine, krsne slave crkvene op┼ítine i op┼ítine Vi┼íegrad.

Foto:GO Obrenovac


´╗┐


Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç i predstavnici opštine Obrenovac posetili su bratsku opštinu Višegrad povodom Male Gospojine, krsne slave crkvene opštine i opštine Višegrad.

Skupština gradske opštine Obrenovac je pre nekoliko godina donela oduku o bratimljenju i uspostavljanju saradnje opštine Obrenovac sa opštinama iz Republike Srpske. Bratimljenje i saradnja uspostavljeni su u cilju neposrednog dugoro─Źnog povezivanja, proširenja i unapre─Ĺenja saradnje u oblasti privrede i ekonomskog razvoja,poljoprivrede, kulture, prosvete, sporta, lokalne samouprave i drugim oblastima od zajedni─Źkog interesa.Ova poseta nastavak je saradnje koja je zapo─Źeta pre nekoliko godina.

“Ovo je odli─Źna prilika za razmenu iskustava, ideja i uspostavljanje saradnje izme─Ĺu bratskih opština.To je prilika kad se sa pobratimima sabere sve ono što je ostvareno na kulturnom, privrednom i sportskom planu me─Ĺu opštinama i gradovima. ─îast je danas da u ime svih gra─Ĺana Obrenovca ─Źestitam slavu bratskom gradu Višegradu. ─îuva─çemo naš Bikavac, naš Andri─ç grad, našu ─çupriju. Srbija uvek i na svakom mestu uz Republiku Srpsku ” – rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç.

Slavski kola─Ź lomljen je u hramu Ro─Ĺenja Presvete Bogorodice na Megdanu i u zgradi opštine u kompleksu Andri─çgrada.

Na─Źelnik opštine Višegrad Mladen ─Éurevi─ç je istakao da su krsne slave ─Źin povezivanja i prijateljstva.

“Negujemo dobre odnose sa svim bratskim i susednim opštinama. Slave treba da nas povezuju, da razvijamo saradnju u oblasti kulture, privrede i svim drugim oblastima“, dodao je ─Éurevi─ç.

Delegacija Gradske opštine Obrenovac u prethodnom periodu posetila je opštinu Osojane na Kosovu i Metohiji, kao i opštinu Sokolac sa kojom je zbratimljena od 2014. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE