Obrenovac, 31.03.2020

Obrenovac u 2020. ulazi otvorenog srca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.12.2019.
Prvog dana 2020. godine na Gradskom trgu čekaće vas glumci, muzičari, plesači, klovnovi, Deda Mrazevi...

Foto:Printscreen
Gradska opština Obrenovac i u 2020. godinu ulazi manifestacijom koja se organizuje deseti put i koja nosi naziv ”Obrenovac – grad otvorenog srca”. Po ugledu na tradicionalnu beogradsku akciju ”Ulica otvorenog srca”, 1. januara, u periodu od 10.00 do 15.00 časova, na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu, deci Obrenovca će srećnu Novu godinu poželeti glumci, muzičari, plesači, klovnovi, Deda Mrazevi…

U sklopu programa, koji će se odvijati na bini na gradskom trgu 1. januara, posetioci će moći da vide nastupe baletskih grupa, folklornih ansambala, slušaće pesme dečijeg hora i odgledaće predstavu "Obrenovačkog pozorišta". Na vitražima u parku biće postavljene fotografije sa prošlogodišnje manifestacije ”Obrenovac – grad otvorenog srca” i svako će moći da preuzme fotografiju na kojoj se nalaze njegovi najmiliji. Na posebnom štandu će se služiti čaj, kolači i sendviči za posetioce.

Šahisti kluba "Hoze Raul Kapablanka" će igrati simultanku sa zainteresovanima, praviće se božićni kolači. Deci će biti deljeni bedževi, zastavice sa logom i znakom manifestacije,a odraslima magneti sa motivima Obrenovca.Pored ovog štanda biće postavljena kutija za prikupljanje sredstava za pomoć "Udruženju distrofičara Obrenovac".Organizuje se literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih škola sa temom “Zima u mom Obrenovcu“, a nagrađeni radovi će biti predstavljeni u prostorijama biblioteke „Vlada Aksentijević“. Na trgu se organizuje i bazar knjiga gde svoja izdanja prikazuju lokalni izdavači.

Svoje radove prikazaće učenici osnovnih i srednjih škola, kao i članovi Beogradskog centar za osobe sa invaliditetom kao i članovi Gerentološkog kluba Obrenovac. U parku je predviđen prikaz rada odreda izviđača "Zvezvdan Nedeljković" i podmlatka Crvenog krsta Obrenovac.

Program se završava dolaskom na trg članova moto društava u organizaciji kluba "Wariors" na motorima koji će deliti poklone i slatkiše deci.

Prazničnu atmosferu će upotpuniti baloni, ukrasi, muzika… Na Trgu će decu zabavljati klovnovi.

Manifestacija se organizuje sa idejom promocije kulture duha, tela, zdravog življenja i humanosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE